Menu
Mijn Keunstwurk

Uitreiking Beste erfgoededucatieproject van Fryslân – mét presentatie Naturalis!

Woensdag 4 april 2018

Laat je op 4 april inspireren door aansprekende erfgoedprogramma’s, ontwikkeld door een culturele instelling i.s.m. leerkrachten uit het primair onderwijs. De twee genomineerden van de wedstrijd Het beste erfgoededucatieproject van Fryslân presenteren dan in het provinciehuis in Leeuwarden (Tweebaksmarkt 52) hun project. Ontdek wat hun programma’s tot een succes maakt! Daarnaast kun je op deze middag luisteren naar een presentatie van Naturalis. Met het project Het Verwonderpaspoort wonnen zij de Museumeducatie Prijs 2018.

Genomineerde 1 – De Veerkieker, een programma van Stichting Stellingwarver Schrieversronte, Oldeberkoop

Bij dit schoolbreed erfgoededucatieprogramma voor alle basisscholen in Oost- en Weststellingwerf wordt het aanbod van de regionale erfgoedinstellingen verbonden met dat van (lokale) kunstenaars.

Genomineerde 2 – Op Avontuur op Ameland, een programma van de Amelander musea, Ameland

Op Avontuur op Ameland is een programma voor de kinderen op Ameland. De kinderen worden meegenomen naar de plaatsen en meegenomen in de verhalen en ervaringen die ze zouden moeten (her)kennen. Door deze Ameland-lessen kunnen we de kennis en vaardigheden van toen en nu behouden voor de toekomst. Een programma waarin samen ervaren, beleven, genieten, verwonderen, ontdekken en zelf doen centraal staat.

Presentatie Naturalis – winnaar Museumeducatie Prijs 2018

Yuri Matteman, hoofd educatie ontwikkeling van het Naturalis Biodiversity Centre in Leiden, is projectleider van Het Verwonderpaspoort. Het project won de Museumeducatie Prijs in 2018.

Met het paspoort reizen docenten en leerlingen naar de ‘Verwonderwereld’. Daar verkennen leerlingen de thema’s Natuur, Wetenschap en Technologie. Op basisscholen staan die thema’s al op de agenda. Deelname aan educatieve activiteiten in musea en andere buitenschoolse leeromgevingen maakt deze onderwerpen voor leerlingen echter meer levend en tastbaar. Ze komen zo immers in aanraking met échte voorbeelden, échte voorwerpen en échte wetenschappers!

Programma woensdag 4 april 2018

14.30 – 15.00 Inloop en welkom in het provinciehuis in Leeuwarden (Tweebaksmarkt 52)
15.00 - 16.00 Uitleg Museum Naturalis (Leiden) over het Verwonderpaspoort en over de keuze voor deze opzet. Aansluitend een kort gesprek.
16.00 - 16.30 Presentaties door de twee genomineerde projecten
16.30 Prijsuitreiking en toelichting van de jury. Aansluitend is er een borrel.

Laat je ons even weten of je komt? Stuur een e-mail naar d.vanpeer@keunstwurk.nl.

 

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Keunstwurk i.s.m. Museumfederatie Fryslân.

Logo Museumfederatie