Menu
Mijn Keunstwurk

Voorronde Ouderen Songfestival

woensdag 9 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober zal de Friese voorronde van het Ouderen Songfestival plaatsvinden. De voorronde gaat om 14:00 van start in verzorgingstehuis Berchhiem te Burgum. Tijdens de voorronde zullen 16 kandidaten strijden voor een plek in de prefinale. De voorronde is gratis toegankelijk voor publiek.

Van Kennismaking naar Grande Finale!

Traditiegetrouw kunnen de koren ook dit jaar, voordat het festival daadwerkelijk van start gaat, kennismaken met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Dit kan in Leeuwarden op woensdag 25 september tussen 10.00 en 12.00 uur in De Hofkamer (Grote Kerkstraat 16, 8911 EC Leeuwarden). Deelname is gratis maar reserveren verplicht.

Over het festival

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival en biedt jaarlijks een podium aan alle 55+-ers met een passie voor zang. Het songfestival bestaat uit twaalf voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten, drie prefinales in de theaters in Houten, Vught en Heerenveen en de Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Van alle prefinalisten blijven vijftien kandidaten over. Zij gaan door naar de Grande Finale in het DeLaMar Theater. Begeleid door het OSF-Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk brengen zij hun lied ten gehore.

Volg hier het evenement op facebook

SAKO Friesland, de koepelorganisatie die zich inzet voor koren in Friesland, is de samenwerkingspartner van het Ouderen Songfestival en helpt mee met de organisatie van de Friese voorronde. De stichting opereert vanuit Keunstwurk.

Contactpersoon
Gerda RoordaCoördinator Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, wo, do
Telefoon:058 234 34 13