Menu
Mijn Keunstwurk

Designavond Water en Waterstof (geannuleerd)

zaterdagavond 6 oktober 2018

HIGHLIGHT: Water & Waterstof: Wat kan design bijdragen?

Zaterdagavond 6 oktober
17.00 – 21.00 uur
Popacademie, Achter de Hoven 23, Leeuwarden


Welke rol kan design – van social design tot food design – spelen in actuele kwesties als de groeiende ‘plastic soup’ in onze oceanen, de dreigende tekorten aan schoon water en de transitie van fossiele energie naar schone energie?

Mirjam de Bruijn, winnaar van de HEMA Ontwerpwedstrijd 2018, ontwikkelde het concept Twenty: producten als wasmiddel en shampoo die slechts voor 20% uit water bestaan. Plastic-Soup-Surfer Merijn Tinga surft op zijn board van gerecycled ‘soup-plastic’ in binnen- en buitenland om zwerfplastic te verzamelen. John Körmeling werkt aan een zelfgebouwde auto op waterstof.

Deze designers vertellen je zaterdagavond 6 oktober van alles over hun ontwerpen en krijg je verschillende visuele smaaksensaties (verwacht onder meer ‘ijsballen’ en ‘zoete wolken’) voorgeschoteld door de Eindhovense Fooddesigners Keukenconfessies.

Het programma duurt tot ongeveer 21 uur. Koop je ticket (30 euro, inclusief eten en drinken) op tijd via de website www.waterwaterstof.nl – want het gaat om een bijzonder en exclusief evenement: er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

In het kader van activiteiten rond het programma van de Groninger Culturele Ambassade wordt door hen deze Designavond georganiseerd. Keunstwurk geeft hieraan ondersteuning omdat het onderwerp aansluit bij plannen voor maatschappelijke cross-over voor de creatieve industrie.