Menu
Mijn Keunstwurk

Webinar | De veilige vereniging

Maandag 25 april 2022

 

 

SOCIALE VEILIGHEID EN VERTROUWENSPERSOON

Als vereniging streef je ernaar een omgeving te creëren waarin iedere deelnemer en elke vrijwilliger zich veilig en prettig voelt. Helaas is er de laatste tijd regelmatig te zien en te lezen dat dit niet vanzelfsprekend is: grensoverschrijdend gedrag is een veelbesproken onderwerp. Ook binnen jouw vereniging…?

In het webinar ‘De veilige vereniging’ behandelen we dit misschien gevoelige, maar zeker belangrijke onderwerp. Hoe kun je grensoverschrijdend gedrag binnen je vereniging herkennen en hoe kun je het voorkomen? Wat voor stappen kun je zetten in de preventie en waar kun je terecht als er binnen jouw vereniging iets is voorgevallen?

Dit webinar is onderdeel van de campagne ‘Leve de Vereniging’ en vindt plaats op maandag 25 april. Naast een algemene presentatie over het herkennen en de preventie van grensoverschrijdend gedrag en de stappen die jouw vereniging kan zetten laten we een vereniging aan het woord. Daarnaast is er veel ruimte voor vragen en het delen van jullie eigen kennis en ervaringen.

Programma:

19:30 – Welkom
19:40 – Presentatie over Sociale Veiligheid & Preventie
20:00 – Voorbeeldvereniging aan het woord
20:15 – Gelegenheid voor vragen
20:45 – Afsluiting

Een interessant programma dat je online, vanuit huis kan volgen.

Aanmelden

Meld je nu aan! Na de aanmelding ontvang je op maandagmorgen 25 april een mail met de Zoom-link voor de bijeenkomst. Aanmelden kan t/m zondag 24 april.

Praktische informatie

Voor wie verenigingen en stichtingen in Fryslân
Datum Maandag 25 april 2022
Tijd 19.30 - 20.45 uur
Locatie online via Zoom
Kosten gratis
Aanmelden Per persoon aanmelden. Dat kan tot en met 24 april.

Save the date!

‘Leve de Vereniging’ organiseert de komende periode meer interessante bijeenkomsten:

  • Op maandag 16 mei kunnen verenigingen kennis maken met ‘IIS’, het mienskips-programma van Arcadia en Keunstwurk waar alle verenigingen aan kunnen meedoen. Heb je met je vereniging een idee, groot of klein, voor jouw dorp of omgeving? Of heb je nog geen ideeën en wil je geïnspireerd worden? Meld je dan snel aan voor dit informatie-webinar!

  • Woensdagavond 25 mei staat MFC Wjukken in Mantgum volledig in het teken van het thema ‘Gastvrijheid’. Tijdens deze eerste fysieke bijeenkomst van ‘Leve de Vereniging’ behandelen we alle facetten van dit onderwerp in een interactief programma. Zorg dat je er bij bent!

Contactpersoon
Wilbert ZwierCultuurverbinder HaFaBra
Werkdagen:ma, di, wo
Telefoon:06 29628366