Menu
Mijn Keunstwurk

Prijsuitreiking Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur 2020

Vrijdag 9 oktober 2020

UPDATE

Door de aangescherpte maatregelen, zoals die op 28 september bekend zijn gemaakt, is het aanvankelijk voor 9 oktober geplande jubileumprogramma, met inbegrip van het symposium, spijtig genoeg komen te vervallen. De uitreiking van de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur en die van de LC-Publieksprijs gaan wél door.

Het aantal belangstellenden dat hierbij aanwezig kan zijn bedraagt maximaal 30 personen. De uitreiking is ook ONLINE te volgen.

Twintig jaar geleden – in 2000 – werd door de provincie Fryslân de Vredeman de Vries Prijs ingesteld. Sindsdien wordt de prijs jaarlijks uitgereikt, het ene jaar voor de architectuur in Fryslân, het andere jaar voor vormgeving. De toonaangevende prijs vormt zowel een erkenning van de kwaliteit van het werk als een stimulans voor de ontwikkeling van beide vakgebieden. Daarnaast wil het provinciebestuur met de prijs de kennis van en belangstelling voor architectuur en vormgeving bij een breed publiek bevorderen.

Dit jaar, op vrijdag 9 oktober, zal de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur voor de elfde keer worden uitgereikt. Tijdens een bescheiden, maar feestelijke bijeenkomst in Crystalic Business Park zal gedeputeerde Sietske Poepjes de winnaar bekend maken. Eveneens wordt dan namens de Leeuwarder Courant de LC-Publieksprijs uitgereikt.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 1 oktober. Bij de toewijzing van plaatsen streven we ernaar zoveel mogelijk deelnemers aan de prijs (architecten en opdrachtgevers) aanwezig te laten zijn.

Zodra de aanmeldtermijn is verstreken, gaan we de aanmeldingen bekijken. Wanneer het aantal aanmeldingen het toegestane aantal personen overstijgt, zullen we plekken toewijzen.

Wanneer dit betekent dat je niet aanwezig kunt zijn, vragen wij hiervoor je begrip. Je kunt de bijeenkomst ook online, via deze livestream volgen. De uitzending start 9 oktober om 17 uur.

Praktische informatie

Datum Vrijdag 9 oktober 2020
Tijd Van 17.00 tot 18.15 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Locatie Crystalic Business Park; François HaverSchmidtwei 2 Leeuwarden
Aanmelden Is niet meer mogelijk. De uitreiking is wel ONLINE te volgen.
Contactpersoon
Hink SpeulmanCoördinator Provinciale Prijzen, medewerker Stipe & Donatie op Locatie
Werkdagen:ma, do
Telefoon:058 234 34 75