Mijn Keunstwurk

Symposium | ‘Twintig jaar architectuur in Fryslân’

Vrijdag 9 oktober 2020

Twintig jaar geleden – in 2000 – werd door de provincie Fryslân de Vredeman de Vries Prijs ingesteld. Sindsdien wordt de prijs jaarlijks uitgereikt, het ene jaar voor de architectuur in Fryslân, het andere jaar voor vormgeving. De toonaangevende prijs vormt zowel een erkenning van de kwaliteit van het werk als een stimulans voor de ontwikkeling van beide vakgebieden. Daarnaast wil het provinciebestuur met de prijs de kennis van en belangstelling voor architectuur en vormgeving bij een breed publiek bevorderen.

Dit jaar, op vrijdag 9 oktober, zal de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur voor de elfde keer worden uitgereikt. De  feestelijke bijeenkomst zal plaatsvinden in Crystalic Business Park waar door gedeputeerde Sietske Poepjes de winnaar bekend zal worden gemaakt. Eveneens wordt dan namens de Leeuwarder Courant de LC-Publieksprijs uitgereikt.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt ter gelegenheid van de twintigste editie van de prijs een actueel symposium georganiseerd. Daarin zal – naast een retrospectief – aandacht worden besteed aan de thema’s en ontwikkelingen van dit moment, alsmede aan de ‘agenda voor de toekomst’.

Programma symposium en prijsuitreiking

Aanmelden

Het aantal deelnemers aan het symposium en de prijsuitreiking is vanwege de corona maatregelen begrensd tot zestig aanwezigen. Live deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 1 oktober. In de week daarop ontvangen deelnemers een bevestiging. Toegang tot deelname in de zaal is alleen mogelijk voor bezoekers met een toegangsbewijs en bevestiging op naam. De bijeenkomst zal daarom ook als stream online te volgen zijn.

Aanmelden

Praktische informatie

Datum Vrijdag 9 oktober 2020
Tijd Symposium van 15.00 tot 16.30 uur, prijsuitreiking van 17:00 tot 18:15 uur
Locatie Crystalic Business Park; François HaverSchmidtwei 2 Leeuwarden
Aanmelden Vanaf donderdag 17 september is aanmelden mogelijk op deze site

Voor verdere informatie:

 

Contactpersonen
Roelof KosterAdviseur Design en Creatieve Industrie
Werkdagen:wo, do, vr
Telefoon:058 234 34 54
Mobiel:06 10 68 83 69
Hink SpeulmanCoördinator Provinciale Prijzen, medewerker Stipe & Donatie op Locatie
Werkdagen:ma, do
Telefoon:058 234 34 75