Menu
Mijn Keunstwurk

Amateurkunst

Kunst en cultuur voor iedereen

Amateurkunst is een onlosmakelijk onderdeel van de Friese mienskip. Het draagt bij aan het geluk en welzijn van de inwoners en het maakt onze provincie bijzonder. Juist daarom moet het vanzelfsprekend zijn dat iedereen, ongeacht afkomst, geslacht, opleiding of beperking, in staat is actief deel te nemen aan kunstzinnige en erfgoedactiviteiten. Bij Keunstwurk zien we het toegankelijk maken van kunt en cultuur voor iedereen als onze belangrijkste opdracht.

Amateurkunst is een veelomvattend woord en vanuit Keunstwurk richten we ons specifiek op alle koren, orkesten, dansgroepen en theatergroepen. Alle vormen en varianten zijn te vinden in Friesland en zo divers is dus ook ons werkveld. Van gospelkoor tot doedelzakband, van jongereinploegen tot dansgroepen, van brassband tot iepenloftspullen en van toonkunst-koor tot musicalvereniging. Wat ons bindt is het samen maken, spelen, dansen of zingen en met onze cultuurverbinders (met een link verwijzen naar een pagina waar de term cultuurverbinders word uitgelegd) gaan we al die partijen in Friesland ondersteunen en toekomstbestending maken.

Dit doen we natuurlijk niet alleen. Hiervoor werken we nauw samen met een grote hoeveelheid partners die elk hun eigen expertise en achterban hebben. Een goed voorbeeld hiervan zijn de provinciale koepels: OMF (organisatie Muziekverenigingen Fryslân), Sako (Stichting samenwerkende koren) en Staf (Stichting amateurtoniel Fryslân).

Kortom, klop vooral aan en onze cultuurverbinders gaan graag met jou en je vereniging aan de slag!

Contactpersoon
Jan Sietse HaarsmaCoördinator Cultuureducatie en Amateurkunst
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 99