Menu
Mijn Keunstwurk

Beeldende kunst

Steunpunt voor beeldend kunstenaars en vormgevers in Fryslân

De kans is groot dat je als beeldend kunstenaar of vormgever in Friesland niet altijd goed weet waar je terecht kan met je vragen over je eigen praktijk of het Friese netwerk. Misschien mis je het schakelen met andere kunstenaars of ben je op zoek naar interessante workshop om je eigen praktijk te ontwikkelen. Het Steunpunt Beeldende Kunst is er om deze vragen voor jou te beantwoorden. Het steunpunt bestaat uit junior adviseur beeldende kunst Hannah Stienstra en adviseur Milena Bleeksma.

Hannah (links) Milena (rechts)

Pijlers

We bieden ondersteuning aan beeldend kunstenaars aan de hand van vier pijlers.

  • Overzicht: We creëren overzicht zodat je meer informatie kan vinden over alle organisaties die werkzaam zijn op het gebied van beeldende kunst en design in Friesland, hier kun je ook informatie vinden over relevante zaken zoals open calls en beurzen. Hierbij kun je ons al je vragen stellen over je eigen artistieke praktijk.
  • Artistieke ontwikkeling: Voor hulp bij de ontwikkeling van je eigen artistieke praktijk biedt het steunpunt samen met partners een aantal workshops en evenementen aan. Zij hebben ieder hun eigen expertisegebied en zullen dan ook divers aanbod aanbieden zodat er ook wat tussen zit waar jij wat van kan leren. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook ruimte voor uitwisseling met jouw mede collega-kunstenaars. Houd de agenda in de gaten voor komende activiteiten.
  • Netwerk: We willen ook extra aandacht besteden aan het verbinden van het Friese netwerk. Denk hierbij aan het organiseren van bijeenkomsten gericht op het opbouwen en onderhouden van een netwerk en een database vol Friese kunstenaars. Deze database zorgt ervoor dat jouw werk zichtbaar is voor mede kunstenaars, maar kan ook interessant zijn voor eventuele opdrachtgevers.
  • Ondernemerschap: Naast de database willen we ook graag hulp bieden op het gebied van ondernemerschap. Misschien worstel je nog met hoe je jezelf wil presenteren naar de buitenwereld of wil je je eigen beroepspraktijk naar het volgende niveau tillen. Ervaringen uitwisselen? Word dan lid van onze Facebookgroep.

Partners

We bieden ondersteuning in samenwerking met een groot aantal kernpartners in de provincie: FRIA, Kunstacademie Friesland, SYB, Media Art Friesland, Fries Museum, Museum Belvedère, Museumfederatie Fryslân, VHDG. Daarnaast werken we ook samen met Kultuer Kollektyf, NHL Stenden, Lectoraat Open Innovation, Stichting 018, Kunstmaand Ameland, Noordenaars, Academie Minerva, Kunst & Cultuur Drenthe en het Mondriaan Fonds.

Contactpersonen
Milena BleeksmaAdviseur Beeldende Kunst
Werkdagen:wo
Mobiel:06-20244447
Hannah StienstraJunior adviseur Beeldende Kunst
Werkdagen:wo, do
Telefoon:058-2343435