Menu
Mijn Keunstwurk

Op bezoek bij productie Weispield van Iepenloftspul Bantega – 28 juni

Door:
Door:

Ieder jaar organiseren STAF en Keunstwurk een kijkje in de keuken bij één van de Iepenloftspullen in Friesland. Dit keer bij Iepenloftspul Bantegea. Zij maken de bijzondere productie Weispield, rondom het grootste eiland in de Tsjûkemar, de Marchjepôle.

Om vijf uur maakt de boot zich los van de kade bij parkeerterrein “De Lanen’’ aan het Tsjûkemar. Aan boord ongeveer 25 commissieleden van Iepenloftspullen in Fryslân. Ze hebben zich opgegeven voor de jaarlijkse bijeenkomst voor Iepenloftspullen, georganiseerd door Staf, in samenwerking met Keunstwurk. Ze gaan op bezoek bij de productie Weispield, die plaatsvindt op het grootste eiland in de Tsjûkemar, de Marchjepôle. 

Op de boot houdt voorzitter Jon Visser van het Iepenloft Bantega een inleiding over het project en de geschiedenis van het Iepenloftspul in Bantega.

Productieleider Jelle Wesselius neemt ons mee naar de speellocatie, een prachtig strand met daarachter het heldere water van het Tjeukemeer. Hij vertelt over het reusachtige kunstwerk in het water dat speciaal is gemaakt voor het project. Ook vertelt hij over de praktische, organisatorische bijzonderheden van het spelen op een eiland waar verder niets is. En over de trots die hij voelt bij de medewerkers die het mogelijk hebben gemaakt. Voor de deelnemers is er volop de gelegenheid om informatie uit te wisselen en bij te praten.

Een gelaagd, avontuurlijk en bij vlagen absurdistisch theaterstuk met prachtige beelden!

Van Hamel
In de avond nemen we plaats op de tribune om het historische verhaal over de spion Lodewijk Anne Jetse (Lode) van Hamel te bekijken. Regisseur Eelco Venema heeft een eigenzinnige voorstelling gemaakt waarin het levensverhaal van Van Hamel op een dynamische wijze wordt verteld en in beeld wordt gebracht. De spelers spelen met lef. De koorleden zingen niet alleen, maar maken zelfs geluiden. Dit alles zorgde voor een bijzondere sfeer!

Geschreven door Anneke Algera Burgy en
Luuk Eisema.

Galerij
Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058 234 34 42