Menu
Mijn Keunstwurk

Anoek Houben

Adviseur Cultuureducatie vo en Filmhub

Maak kennis met Anoek

Als adviseur voor het voorgezet onderwijs denk ik graag mee met docenten en cultuurprofessionals over het inrichten van cultuuronderwijs. Cultuuronderwijs waarbij jongeren zich thuis voelen, zich kunnen uiten en uitgedaagd worden. Daarbij sta het liefst met mijn voeten in de klei, want ín de klas gebeurt het. Meekijken met wat er gebeurt en zien of iets goed uit de verf komt, om er dan vervolgens van te kunnen leren.

Naast mijn werk als adviseur sta ik als gastdocent ook regelmatig zelf voor de klas en geef ik lessen in animatie en druktechnieken. Het (maak)proces van de leerling staat daarbij voor mij centraal. Het gaat namelijk niet zo zeer om wát je hebt gemaakt, maar om wat je tijdens het proces hebt geleerd (waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt).

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als animator en vind het geweldig om mijn kennis van animatie toe te passen in het onderwijs. Een mooi voorbeeld daarvan is mijn betrokkenheid bij Filmhub Noord. Een samenwerkingsverband voor filmeducatie waarmee we leerlingen willen ontwikkelen tot beeldbewuste burgers.

 

Algemeen

E-mail:
Telefoon:058 234 34 01
Werkdagen:di, wo, do
Afdeling:Cultuureducatie
Volg Anoek: