Menu
Mijn Keunstwurk

Cultuurverbinders

Vanaf 2021 zijn ze overal in Friesland te vinden: de Cultuurverbinders! Op educatie en parti-cipatie gebied gaan ze de provincie door om te helpen, ondersteunen en verbinden. In totaal zijn er 5 Cultuurverbinders werkzaam op educatiegebied en 6 op het gebied van amateurkunst. Je vindt ze hier.

Amateurkunst

De 6 cultuurverbinders voor de amateurkunst hebben allemaal een eigen expertise maar kunnen ook multidisciplinair werken.

De amateurkunstsector kent veel beweging. Zeker in de afgelopen jaren zien we een groei van projectmatig werken of kiezen verenigingen om samen te werken, te fuseren of om buiten hun eigen discipline te kijken. Daartegenover staat natuurlijk ook de traditionele verenigingen van soms wel meer dan 100 (!) jaar oud. Vanuit Keunstwurk hebben we de expertise om te helpen bij vragen op traditioneel gebied (bijv. ledenwerving, zichtbaarheid, financiën) maar ook op multidisciplinair gebied (bijv. fusies tussen verenigingen, experimenten met een andere discipline/vereniging, opzetten van een omnivereniging).

De cultuurverbinders schuiven bij jullie aan tafel en gaan open en eerlijk het gesprek met je aan. Waar loopt de vereniging tegenaan? Is er hulp nodig om meer jonge leden te bereiken? Of zoek je als vereniging meer binding in je dorp? Heb je helder wie je doelgroep is? Is iedereen welkom? Wil je een tof project doen waarbij je eens buiten je eigen discipline kijkt?

verenigingsscan

Verenigingsscan

De Verenigingsscan is een online instrument om verenigingen in Friesland te ondersteunen en hen toekomstbestendig te maken. Zodat verenigingen, als ze dat willen, organisatorisch en artistiek kunnen groeien. Samen zorgen we ervoor dat de amateurkunsten in Friesland bloeiend blijven. Wil jij ook meer inzicht en bouwen aan de toekomst van je vereniging? Neem dan contact op met onze cultuurverbinders. Meer informatie over de verenigingsscan vind je hier.

Cultuureducatie

Heb je een groot cultuureducatie-idee voor je school? Wil je weten wat er naast het mooie aanbod van je lokale kunstencentrum nog meer mogelijk is met cultuureducatie in de provincie? Zoek dan contact met onze cultuurverbinder in jouw regio. Ze kennen alle trainingen, cursussen, bouwstenen, vele kunstenaars en financieringsmogelijkheden en komen graag, samen met je contactpersoon van je lokale kunstencentrum, bij je langs.