Mijn Keunstwurk

Financiering

Op zoek naar financiering voor een project? Hieronder verschillende mogelijkheden.

Fondsen en subsidies

Keunstwurk heeft de grootste database van fondsen en subsidies voor kunst, cultuur en cultuureducatie in Fryslân. Financiering zoeken voor een projectplan is een belangrijk onderdeel van het organiseren van een cultureel evenement. Hoe selecteer je fondsen die bij jouw project of jullie evenement passen. Welk bedrag kun je vragen bij een fonds? Keunstwurk geeft graag advies.

Naar de fondsendatabase

Donatie op Locatie

Donatie op is Locatie is een landelijk initiatief waarbij adviseurs van het VSBfonds elke laatste donderdag van de maand de regio ingaan. Ze gaan in gesprek met mensen die een initiatief of project met lokale of regionale impact zijn gestart en daarvoor een donatieverzoek tot en met € 10.000,- willen indienen. Hieruit komt naar voren of het initiatief of project in aanmerking komt voor een donatie. Partoer is met Keunstwurk samenwerkingspartner van Donatie op Locatie in Fryslân.

Voor het aanvragen van een donatie kun je terecht op de website van het VSBfonds. Vervolgens wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek bij Partoer of Keunstwurk. Je hoort daarna binnen een werkweek of de donatie wordt toegekend.

Crowdfunding

Crowdfunding is een financieringsvorm met behulp van de “crowd” (menigte). Culturele initiatiefnemers, zowel particulieren als stichtingen, bieden meestal een niet-financiële beloning in ruil voor een financiële bijdrage aan het streefbedrag. Een campagne over het project wordt ingezet voor de crowdfunding en het werven van ambassadeurs  voor het project of evenement. Er zijn verschillende online platformen die gebruikt worden voor crowdfunding. Een paar voorbeelden:

voordekunst – platform voor kunstprojecten

Voorjebuurt – platform voor wijk- en buurtprojecten

Kickstarter – internationaal platform voor creatieve projecten

Aandeel in de Buurt – platform voor lokale initiatieven

Kentaa – Platform voor maatschappelijke projecten

Contactpersonen
Hink SpeulmanProjectondersteuning
Werkdagen:ma & wo
Telefoon:058 234 34 75
Judith BaarsmaAdviseur Kunst Versterkt
Werkdagen:ma & wo
Telefoon:058 234 34 46