Mijn Keunstwurk

Noordelijke Cultuurlening

De Noordelijke Cultuurlening steunt cultureel ondernemers financieel en is er voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties met een droom of ambitie, woonachtig/gevestigd in Friesland, Drenthe of Groningen. In gevallen waarbij het normaal gesproken lastig is om een lening of subsidie aan te vragen, kan de Cultuurlening mogelijk uitkomst bieden. De Noordelijke Cultuurlening is een samenwerking van We the North en Stichting Cultuur+Ondernemen. Keunstwurk is het informatiepunt voor Friesland.

Met een lening, van € 1.000 tot maximaal € 40.000 en tegen een scherpe rente van 3%, kun je investeren in zaken als apparatuur, werkruimte, pr-activiteiten of je financieringsmodel wijzigen. Met ‘Het Lenen en Trainen’-programma krijg je bovendien de juiste begeleiding om jouw culturele ondernemerschap te verrijken. Zo loont investeren in jezelf!

Direct aanvragen

Over de Noordelijke Cultuurlening

Het doel van de Noordelijke Cultuurlening is tweeledig: het maakt lenen mogelijk voor initiatieven in de culturele en creatieve sector en bevordert de ervaring met deze vorm van financieren.

Aanvragers moeten aantonen dat zij een duurzame investering doen die ten goede komt aan de Noordelijke cultuursector én die voldoende terugverdienpotentieel heeft. Met je eigen beroepspraktijk pak je zo de financiële uitdaging aan om je dromen en ambities te realiseren.

Drie creatieve ondernemers over hun Cultuurlening.

‘Lenen en Trainen’-programma

Wanneer je gebruik maakt van de Noordelijk Cultuurlening heb je toegang tot het trainings- en begeleidingsprogramma van Cultuur+Ondernemen tegen een sterk gereduceerd tarief. We the North vergoedt 75% van het bedrag, tot maximaal € 1.000. De kerngedachte van het ‘Lenen en Trainen’-programma is dat kunstenaars en culturele organisaties behalve financiële ondersteuning, aangewezen zijn op hun vermogen om te ondernemen. Hoe zet je je creatieve kapitaal om in economische waarde? Met de versterking van ondernemende competenties en vaardigheden vergroot je je potentieel en investeer je in de toekomst van jezelf en je onderneming.

Vragen?
Laat je informeren over deze vorm van cultuurfinanciering en hoe een cultuurlening de realisatie van jouw dromen en plannen mede mogelijk kan maken. Maak een vrijblijvende afspraak met Judith Baarsma.

Vragenpagina

De Noordelijke Cultuurlening is een samenwerking van We the North en Stichting Cultuur+Ondernemen. Het vierjarige cultuurprogramma We the North is een initiatief van de drie noordelijke provincies en de gemeenten Assen, Leeuwarden, Groningen en Emmen.

K&C en Keunstwurk zijn de uitvoerende instanties van de Noordelijke Cultuurlening.

 

Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe
Werkdagen:ma, do
Telefoon:06 48497086