Menu
Mijn Keunstwurk

Fonds Kwadraat

Fonds Kwadraat biedt talentvolle kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheid een rentevrije lening tot 8.000 euro af te sluiten voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk.

Een lening kan worden gebruikt voor een expositie in binnen- of buitenland, een publicatie, de aanschaf van apparatuur of gereedschap, een nieuwe website, deelname aan een artist-in-residency enzovoort. Met een relatief klein bedrag kunnen kunstenaars vaak een grote stap zetten. Een rentevrije lening geeft kunstenaars meer armslag en de mogelijkheid om professioneel en artistiek te groeien.

Wie kan de lening aanvragen?
Ben je professioneel beeldend kunstenaar, fotograaf of ontwerper? Dan kom je in aanmerking voor een rentevrije lening van Fonds Kwadraat. Vraag financiering aan als je geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een expositie of presentatie in binnen- of buitenland, een residency, een fotoboek of kunstenaarsboek, een prototype, of voor een website of de aanschaf van apparatuur.

Eindexamenstudenten van kunst- en designacademies kunnen een lening van maximaal € 800 aanvragen. Ook kleine kunstinstellingen kunnen bij Fonds Kwadraat terecht.

Wanneer kan ik een lening aanvragen?
Een aanvraag indienen kan het hele jaar door. Er zijn minimaal vijf toekenningsrondes per jaar. De vergaderingen van de adviescommissie zijn ongeveer twee weken na een sluitingsdatum voor aanvragen. Binnen een paar dagen na een commissievergadering krijg je bericht of je aanvraag gehonoreerd is.

Contactgegevens

Contactpersoon Francine Mendelaar
Bezoek- en postadres Fonds Kwadraat, A Lab (lab 101), Overhoeksplein 2, 1031 KS Amsterdam
Telefoonnummer 020-6255112 / 06-47934875
E-mailadres info@fondskwadraat.nl