Mijn Keunstwurk

Talentlening | Financiering voor talent

De Talentlening is een initiatief van Cultuur+Ondernemen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW in het kader van het Talentontwikkelingsbeleid. Het is een lening van maximaal € 40.000 tegen een lage rente van 1%.

De Talentlening komt in de plaats van de Noordelijke Cultuurlening, die niet verlengd wordt, en heeft dezelfde condities.

Voor wie is de Talentlening bedoeld?
De Talentlening is voor individuen en organisaties uit alle disciplines in de creatieve sector die aantoonbaar een professionele beroepspraktijk hebben. Je dient in Nederland woonachtig en werkzaam te zijn en je wil een concrete volgende stap zetten in je ontwikkeling. De lening is bedoeld voor investeringen in je beroepspraktijk die je terug kunt verdienen.

Kom ik aanmerking?
Kunstenaars, creatieven of culturele instellingen die mee doen aan een talentontwikkelingsprogramma van de ‘cultuurfondsen’ (film, beeldende kunst, letteren, creatieve industrie, podiumkunsten, urban arts) komen sowieso in aanmerking voor de Talentlening. Recent afgestudeerden van een kunstvakopleiding ook.

Is dit niet op jou van toepassing, maar denk je wel in aanmerking te komen voor de lening, dan kun je een aanvraag indienen voorzien van een persoonlijke motivatie van maximaal één A4 en een externe referentie. De Talentlening is niet gebonden aan specifieke disciplines en staat open voor originele ideeën, projecten, kunstenaars en creatieven.

Vragen?
Heb je vragen? Of wil je sparren over de lening? Dit kan gratis bij het Stipe adviesloket. Voor de daadwerkelijke lening kun je vervolgens terecht bij Stichting Cultuur+Ondernemen.

Aanvragen

Contactgegevens

Contactpersoon Friesland Judith Baarsma

Stipe is het voorloket van de landelijke Talentregeling in Friesland.

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de cultuursector.

Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe
Werkdagen:ma, do
Telefoon:06 48497086