Menu
Mijn Keunstwurk

Cultuurlening | Financiering voor talent

De Cultuurlening is een initiatief van Cultuur+Ondernemen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW in het kader van het Talentontwikkelingsbeleid. Het is een lening voor een investering in de beroepspraktijk van maximaal € 40.000 tegen een lage rente van 1%.

Voor wie is de Cultuurlening bedoeld?
De Cultuurlening is voor individuen en organisaties uit alle disciplines in de creatieve sector die aantoonbaar een professionele beroepspraktijk hebben. Je dient in Nederland woonachtig en werkzaam te zijn en je wilt een concrete volgende stap zetten in je ontwikkeling. De lening is bedoeld voor investeringen in je beroepspraktijk die je terug kunt verdienen.

Wat is het bestedingsdoel?
De lening is bestemd voor duurzame investeringen die worden aangewend voor beroepsmatig of bedrijfsmatig gebruik. Hierbij kan worden gedacht aan instrumenten, apparatuur, materiaal, computers, (digitale) camera’s of software, onderzoek, collectie-opbouw, presentatiemateriaal en scholing (training en begeleiding). Wij beoordelen of het bestedingsdoel voor beroepsmatig gebruik is aan te merken.

Kom ik in aanmerking?
Kunstenaars, creatieven of culturele instellingen die meedoen aan een talentontwikkelingsprogramma van de ‘cultuurfondsen’ (film, beeldende kunst, letteren, creatieve industrie, podiumkunsten, urban arts) komen sowieso in aanmerking voor de Cultuurlening. Recent afgestudeerden van een kunstvakopleiding ook.

Is dit niet op jou van toepassing, maar denk je wel in aanmerking te komen voor de lening? Dan kun je een aanvraag indienen voorzien van een persoonlijke motivatie van maximaal één A4 en een externe referentie. De Cultuurlening is niet gebonden aan specifieke disciplines en staat open voor originele ideeën, projecten, kunstenaars en creatieven.

Vragen?
Heb je vragen? Of wil je sparren over de lening? Dit kan gratis bij het Stipe adviesloket. Voor de daadwerkelijke lening kun je terecht bij Stichting Cultuur+Ondernemen.


Ervaringen van leningnemers

Wil je weten wat een lening voor je praktijk kan opleveren? Deze leningnemers delen hun ervaringen graag met je.

Contactgegevens

Contactpersoon Friesland Judith Baarsma

Stipe is het voorloket van de landelijke Cultuurlening in Friesland.
Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de cultuursector.

Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe en beeldende kunst
Werkdagen:ma, di, wo
Telefoon:06 48497086