Menu
Mijn Keunstwurk

Boekingsmarkt Fryslân

Soort
Cultuurparticipatie, Professionele kunst
Partners

Jaarlijks organiseert Keunstwurk de Boekingsmarkt Fryslân voor podiumkunsten speciaal voor programmeurs en culturele commissies van de Friese podia. Landelijke impresariaten en Friese artiesten presenteren hun nieuwste producties op het gebied van muziek, theater en cabaret. De markt staat ook open voor aanverwante dienstverlening rondom podiumkunst.

  • Presentatie van de nieuwste programmering voor het komend seizoen.
  • Persoonlijk contact van programmeurs met Friese artiesten en landelijke impresariaten.
  • Bezoekers van (kleine) podia, zorginstellingen, kerken, multi functionele centra, buurtcentra, scholen enzovoort.


Aanleiding

Fryslân heeft veel  kleine podia verspreid over  dorpen en steden. Voor artiesten is het  fijn spelen op deze podia omdat er direct contact met het publiek is. In dorpen fungeert het dorpshuis of kerk als dé mogelijkheid om theatervoorstellingen vlakbij huis te bezoeken. Keunstwurk benadrukt het belang van cultuur in de directe leefomgeving en zeker in gebieden  die te maken hebben met vergrijzing en krimp. Daarom organiseert Keunstwurk ieder jaar de Boekingsmarkt Fryslân.

Waar werken we naartoe?

De Boekingsmarkt Fryslân is een efficiënte manier om gericht te zoeken naar een passende programmering voor kleine podia. Denk hierbij aan beschikbare vloeroppervlak, akoestiek en  technische mogelijkheden. Voor programmeurs en culturele commissie is  het dan ook de  ideale gelegenheid om direct kennis te maken met de artiesten en boekingen te doen.

Door de laagdrempelige ontmoeting tussen artiesten en kleine podia streven we naar een stevig netwerk .

foto’s: Lucas Kemper