Menu
Mijn Keunstwurk

Cultuurverbinders

Werkgebied
Amateurkunst, Cultuureducatie

Vanaf 2021 zijn ze overal in Friesland te vinden: de Cultuurverbinders! Voor amateurkunst en cultuureducatie gaan ze de provincie in om te helpen, ondersteunen en verbinden.

Amateurkunst

De cultuurverbinders voor de amateurkunst hebben allemaal een eigen expertise maar kunnen ook multidisciplinair werken.

De amateurkunstsector kent veel beweging. Zeker in de afgelopen jaren zien we een groei van projectmatig werken of kiezen verenigingen om samen te werken, te fuseren of om buiten hun eigen discipline te kijken. Daartegenover staat natuurlijk ook de traditionele verenigingen van soms wel meer dan 100 (!) jaar oud. Vanuit Keunstwurk hebben we de expertise om te helpen bij vragen op traditioneel gebied (bijv. ledenwerving, zichtbaarheid, financiën) maar ook op multidisciplinair gebied (bijv. fusies tussen verenigingen, experimenten met een andere discipline/vereniging, opzetten van een omnivereniging).

De cultuurverbinders schuiven bij jullie aan tafel en gaan open en eerlijk het gesprek met je aan. Waar loopt de vereniging tegenaan? Is er hulp nodig om meer jonge leden te bereiken? Of zoek je als vereniging meer binding in je dorp? Heb je helder wie je doelgroep is? Is iedereen welkom? Wil je een tof project doen waarbij je eens buiten je eigen discipline kijkt?

Cultuureducatie

Heb je een groot cultuureducatie-idee voor je school? Wil je weten wat er naast het mooie aanbod van je lokale kunstencentrum nog meer mogelijk is met cultuureducatie in de provincie? Zoek dan contact met onze cultuurverbinder in jouw regio. Ze kennen alle trainingen, cursussen, bouwstenen, vele kunstenaars en financieringsmogelijkheden en komen graag, samen met je contactpersoon van je lokale kunstencentrum, bij je langs.