Menu
Mijn Keunstwurk

De Ideeënfabriek

Werkgebied
Deskundigheidsbevordering, cultuureducatie

Het zijn spannende tijden als je zzp’er in de cultuureducatie bent. Lopen je projecten (en daarmee je inkomsten) door? Hoe fijn zou het zijn als je je nu, nu je misschien meer vrije tijd hebt, kunt ontwikkelen en zo sterker uit deze periode komt? 

De Ideeënfabriek is een maakplaats waar nieuwe ideeën, projecten, samenwerkingen en wellicht nieuwe liefdes ontstaan!

KEK organiseert De Ideeënfabriek: werksessies waar je samen nieuwe ideeën maakt, kennis en inspiratie uitwisselt, verdiept en verbreedt. Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken.

Er zijn werksessies voor verschillende disciplines en doelgroepen. In alle sessies zoeken we de verdieping in de combinatie van Sustainable Development Goals en kunst.

Wat kan je verwachten?

  • Werksessies: kies werksessies die passen bij je vakgebied
    Verdieping en vernieuwing van je vakkennis: hoe verrijk je je praktijk door je aanbod (nog) meer betekenisvol te maken i.p.v. vakgericht werken?
  • Wilde Ideeënfabriek: kennismaken, kennis delen en nieuwe kennissen opdoen
    Voor uitbreiding van je netwerk: door het samenwerking in een community of practice vergroot je je netwerk. Je komt in contact met vakgenoten, culturele instellingen en festivals.
  • Werkchallenge: een aantal ideeën wordt uitgewerkt (en daarvoor krijg je betaald!)
    Ontwikkeling van materiaal of projecten: je ontwikkelt educatief materiaal zoals bijvoorbeeld een lessenserie, een eigen cultuureducatieproject- of product voor een culturele opdrachtgever.

Informatie

voor wie? Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken.
data en tijden: 5 en 6 maart 2022: Filosoferen & maken, voor wie wil leren denken/maken als een kunstenaar, met Muriël Besemer
12 maart 2022: Soundscapes in de natuur, muziekdocenten only, met Eef van Breen
19 maart 2022: Visual Thinking Strategy, kijken naar kunst en natuur, met Jobbe Holtes
2 april 2022: Media art, voor wie nieuwe media wil inzetten om lessen te verdiepen en te verrijken, tijdens festival Luna Leeuwarden
2 april 2022: Spoken word, we dansen de woorden, met Hugo de Haas van Dorsser en Marrit Bausch
10 juni 2022: Wilde Ideeënfabriek

Provinciaal plusprogramma

Ook de kunstencentra Cultuur Kwartier Sneek (cultuurbureau Akte2, Súdwest-Fryslân en Harlingen), Opus 3 (Noardeast-Fryslân), Ateliers Majeur (Heerenveen), it Toanhûs (De Fryske Marren), De Lawei (Smallingerland), SKAAL (Opsterland), Kunst&Coo (Ooststellingwerf) en Seewyn (Waadhoeke) bieden trajecten aan om je te artistiek en inhoudelijk te ontwikkelen. De Ideeënfabriek is het provinciaal plusprogramma. De Ideeënfabriek kan dus een extra aanvulling zijn tijdens of na je traject bij een van de kunstencentra. Deelname aan één of meerdere sessie(s) kost je niets, en bovendien verstrekken we vanuit de werksessies betaalde opdrachten. KEK kan De Ideeënfabriek organiseren dankzij de landelijke Impulsregeling culturele zzp’ers van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

We houden ons bij de bijeenkomsten aan de actuele corona-regels van het RIVM. Als we een bijeenkomst moeten veranderen in een online bijeenkomst of als er iets anders wijzigt, dan hoor je dat natuurlijk op tijd van ons.

Contactpersonen
Jildou TjoelkerCreatief Producent
Werkdagen:wisselend
Telefoon:06 39050358
Anne GraswinckelAdviseur Innovatie
Telefoon:058 234 34 74