Menu
Mijn Keunstwurk

Kunstbende Friesland

Soort
Talentontwikkeling, Cultuurparticipatie
Website
www.kunstbende.nl/friesland

Kunstbende is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor jong creatief talent. De landelijke netwerkorganisatie geeft jongeren tussen de 13 en 18 jaar de kans om hun talent te tonen, ontdekt te worden en zich te ontwikkelen. Ook binnen Fryslân is Kunstbende ieder jaar een impuls voor jong talent.

Aanleiding

Kunstbende is ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek dat eind jaren tachtig werd gepubliceerd. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het kunst- en cultuuraanbod niet aansloot bij de vraag van jongeren. Kunstbende werd opgericht om deze kloof te overbruggen. Door het hele land werden voorrondes georganiseerd; ook in Fryslân. Winnaars van de voorrondes mogen vervolgens door naar de halve finale. Voor Kunstbende Friesland is Keunstwurk de penvoerder.

Waar werken we naartoe?

Met Kunstbende worden Friese jongeren de kans gegeven om een eerste podiumervaring in een professionele setting op te doen. Dit draagt bij aan het doel van Keunstwurk om een vruchtbare grond voor creatief talent te creëren in Friesland. De jongeren kunnen zich aanmelden voor verschillende categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.