Menu
Mijn Keunstwurk

Kunstbende Friesland

Soort
Talentontwikkeling, Cultuurparticipatie
Website
www.kunstbende.nl/friesland

Kunstbende is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor jong creatief talent. De landelijke organisatie geeft jongeren tussen de 13 en 18 jaar de kans om hun talent te tonen, ontdekt te worden en zich te ontwikkelen. Ook in Friesland is Kunstbende ieder jaar een impuls voor jong talent.

Aanleiding

Kunstbende is ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek dat eind jaren tachtig werd gepubliceerd. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het kunst- en cultuuraanbod niet aansloot bij de vraag van jongeren. Kunstbende werd opgericht om deze kloof te overbruggen. Door het hele land worden per provincie voorrondes georganiseerd. Winnaars van de voorrondes mogen vervolgens door naar de landelijke finale. Keunstwurk organiseert Kunstbende in Friesland.

Waar werken we naartoe?

Bij Kunstbende krijgen Friese jongeren de kans om podiumervaring op te doen in een professionele setting. Dit draagt bij aan het doel van Keunstwurk om een vruchtbare grond voor creatief talent te creëren in Friesland. Jongeren kunnen zich aanmelden voor verschillende categorieën: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater.

De voorronde voor Friesland is op zondag 25 juni 2023 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Contactpersoon
Detsje IJkemaJunior Creatief Producent
Werkdagen:ma.-do. ochtend
Telefoon:06 42914921