Menu
Mijn Keunstwurk

Elizabeth Kooy

Klassiek, Docent, Uitvoerend musicus
Adres
Hurdegaryp
Telefoon
0623216032
Website
sopraan.frl
E-mail
info@elizabethkooy.nl

Samenvatting

Na een lange studietijd waarin ik eerst mijn Master Godsdienstwetenschappen aan de RuG en daarna het Conservatorium in Groningen werk ik al enkele jaren als klassiek zangeres, zangdocent, stemcoach en als artisitiek leider van Stichting OperY.

Muzikaal richt ik mij op divers repertoire. Klassieke muziek van de Rennaissance tot hedendaagde componisten en af en toe een uitstapje naar lichte muziek.

Al tijdens de middelbare school speelde ik in diverse theaterproducties. Mijn theaterverleden komt goed van pas in opera, waar ik mijn expressieve kant kan tonen. Zo was ik te zien in enkele grote producties zoals de straatopera de IJsvorstin van Tryater (2014), op het Over het IJ-festival en Grachtenfestival in Amsterdam met de Zeeheldenvariaties (2015), in de Stormruiter (2018), als l'Amour in Oprhée et Euridice (Zeist, 2017) en Adina in l'Elisir d'Amore van Donizetti (Zeist 2018).

Ik heb veel ervaring opgedaan als ensemblezangeres in verschillende stijlperiodes en bezettingen. Momenteel werk samen met twee ensembles: Ensemble Ohimè, met luitist Lex van Sante. En met Gertie Bruin en Nynke Eekhof treed ik op als trio waarbij piano, zang en accordeon elkaar afwisselen én samen klinken.

Naast het uitvoeren geef ik zangles, onder andere bij de Roden Girl Choristers. Bij de Jeugdtheaterschool in Leeuwarden geef ik stemcoaching aan jongeren.

Verder ben ik artistiek leider van de stichting OperY. Deze stichting heeft in 2017 en 2018 De Faam de Baas uitgevoerd op verschillende plaatsen in Friesland. Publiek en pers was zeer enthousiast over deze komische opera, een bewerking van La Serva Padrona. Voor 2021 en 2022 zijn er weer mooie, nieuwe plannen!

Impressies
Recensie De Faam de Baas - OperY Impressies

Specialismen

Functie: Docent, Uitvoerend musicus
Specialisme: Zang
Genre: Klassiek, Divers
Niveau: Professional
Beschikbaarheid: Coaching, Conceptontwikkeling, Het geven van workshops

Opleidingen

Naam instituut: Rijksuniversiteit Groningen
Niveau: Godsdienswetenschap
Plaats: Groningen
Naam instituut: Prins Claus Conservatorium
Niveau: Klassieke Zang
Plaats: Groningen

Contactgegevens

Naam: Elizabeth Kooy
Woonplaats: Hurdegaryp
Telefoon (mobiel): 0623216032
E-mail: info@elizabethkooy.nl