Menu
Mijn Keunstwurk

Inez Timmer

Regisseur, Vertaler, Acteur / speler, Drama, Blijspel, Overig
Adres
Sânpaed 20
9024EC, Weidum
Telefoon
0049 - 177 - 5977199
06 - 10687385
Website
www.theaterineziatief.nl
E-mail
info@ineztimmer.de

Samenvatting

Biografie Inez Timmer.

"Het mooiste komt nog!"

Inez Timmer studeerde Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Leeuwarden maar haar ware passie was altijd al het theater. In 1987 werd Inez toegelaten aan het Conservatorium voor lichte muziek (jazz) in Hilversum. In 1992, direct na het voltooien van haar opleiding als jazzzangeres en zangdocente, kreeg ze een engagement in de musical „Cyrano de Bergerac“ (Joop van den Ende), daarna volgden nog ca 30 musicals waaronder „Phantom of the Opera“, „Elisabeth“, „Beauty and the Beast“, „Les Misérables“, „Klokkenluider van Notre Dame“, „Fame“, „Anatevka“ „My fair Lady“ „Show Boat“ en „Junglebook“. In 2014 vertolkte Inez de rol van Miss Daisy in „Driving Miss Daisy“ en in 2015 speelde ze een hoofdrol in „Kalender Girls“. De solovoorstelling „Op alle Fronten“ werd in 2016 beloond met 5 sterren.
Deze veelzijdige artieste wisselt snel en lichtvoetig tussen comedy en drama, schrijft haar eigen voorstellingen, is productief en creatief, sleepte met haar vertolking van Mme Armfeldt in "A Little Night Music" een productie van de Nederlandse Reisopera, een nominatie voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht. In 2019 haalde Inez de halve finale van The Voice Senior en in 2021 won ze de vakjuryprijs en de publieksprijs in het DeLaMar theater. (Ouderensongfestival)

Maar het mooiste komt nog: "BAAS GIELE TAKSY" Inez Timmer sjongt Joni Mitchell. 28-01-2022 De Harmonie Leeuwarden. Theaterconcert.

www.theaterineziatief.nl
www.ineztimmer.de

Impressies
Mademoiselle Chanel Impressies
Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber Impressies
BAAS GIELE TAKSY Impressies
Mijn schitterende scheiding Impressies
Avondje Inez Pers en publicaties

Specialismen

Specialisme: Regisseur, Vertaler, Acteur / speler
Genre: Drama, Blijspel, Overig
Niveau: Professioneel
Werkgebied: Leeuwarden
Doelgroepen: Volwassenen

Werkervaring

Naam organisatie: Stage Entertainment, Vereinigte Bühnen Wien, Grossstadt Entertainment, EuroTour, Show Factory, TheaterINEZiatief e.v.a.
Plaats: Europa
Functie: Zangeres en actrice, theatermaakster, presentatrice, zangdocente, schrijfster en vertaalster.
Periode: 1992 - heden
Ik werk hier nog steeds: Ja
Omschrijving:

Vita Inez Timmer NL
Werk:
2019
A Little Night Music
2018
Vijf minuten voor aanvang!, theatersolo
Mademoiselle Chanel, theatersolo
Eeuwfeest van een schuldig lied, muzikale lezing
Avondje Inez
Junglebook, Kaa, Luisenburgfestspiele
My Fair Lady, Mrs Higgins, Luisenburgfestspiele
Leafdesbrieven (Loveletters) tournee
As she sings, LF 2018, project
HOHOHO De Krystrevu
2017
Mademoiselle Chanel, tournee
Eeuwfeest van een schuldig lied, muzikale lezing
Stockholm, thuistheater
Host in ‚Nightfly’ a.b. Aida Prima
Best of Both, Jazzconcerten, tournee
HOHOHO De Krystrevu
Presentaties en concerten
2016
Eeuwfeest van een schuldig lied, tournee
Op alle Fronten, tournee
Tusken Heimat & Heitelân, Cabaretconcert
Stockholm, thuistheater
Mademoiselle Chanel, theatersolo
HOHOHO De Krystrevu,
2015
Tusken Heimat & Heitelân, Friestalig Cabaretconcert
Eeuwfeest van een schuldig lied, muzikale lezing
Op alle fronten: Lale Andersen & Lili Marleen, hoofdrol
Driving Miss Daisy, hoofdrol
Kalender Girls, Jessie
MS Europa, Cole Porter Show, Lili Marleen
2014
Jojo Effekt, ein Diätical, Hoofdrol
MS Europa, Nichts haut mich um - Cole Porter Show,
Patina - Musicalcabaret
Driving Miss Daisy, hoofdrol
Tusken Heimat & Heitelân, Friestalig Cabaretconcert
2013
Showboat, Parthy Bad Hersfeld, Burgfestspiele
Tusken Heimat & Heitelân, Friestalig Cabaretconcert
2010 - 2013
Heisse Zeiten Wechseljahre, tournee
2011 - 2012
MS Europa, 3 Soloshows met Trio Patti Martin
2011
Anatevka, Jente, Burgfestspiele Bad Vilbel
Tortellini, Touristen und ein Testament, hoofdrol, Bad Vilbel
2010
My Fair Lady, Mrs. Pearce, Burgfestspiele Bad Vilbel
Je schöner der Schlager, hoofdrol
2007 - 2010
Ich war noch niemals in New York, Frau Dünnbügel,
Premierecast Operettenhaus Hamburg, Stage Entertainment
2007
Sister Soul, Zuster Eugenia, Tournee
2006
Musical Qabouffe, Musical Soloshow
Nichts haut mich um, Swingtheater, Soloshow over Cole Porter
Ein Leichenschmaus, Lady Ashtonburry, Dinnertheater
Hochzeit in Schwarz, Lady Ashtonburry, Dinnertheater
2005
Fame, Miss Sherman, MIR Gelsenkirchen
2004
Nullvier, Das Schalke Musical, Gisela Schrader, MIR
Showboat, Parthy-Ann, MIR, Gelsenkirchen
Jazz-concerttour a.B. Starclipper, Karibik
2003
SwingTime, Greta Fuchs, Essen
Les Misérables, Hairlady, Bonn
2002
Falco meets Amadeus, Moeder Falco, Oberhausen
Klagenfurt
2001
Company Manager CS Aida
2000 - 2001
Soliste & Company Manager MS Arkona
2000
Soliste & Vocal Coach CS Aida
1999 - 2000
Der Glöckner von Notre Dame, Loni, Ensemble, Berlin,
Premierecast
1997 - 1998
Les Misérables, Mme. Thenardier, Ensemble, Duisburg
1996 - 1997
Catharine, Ensemble & Cross Swing, Theater Aachen,
Premierecast
1995 - 1996
Funny Girl, Mrs. Sara Strakosh, Baden (bij Wenen)
1995 - 1996
Die Schöne und das Biest, Mrs. Potts, Ensemble VB
Wien, Premierecast
1994 - 1994
Elisabeth, Gräfin Sztàray, VB Wien
1993 - 1994
Phantom of the Opera, Mme. Firmin, Mme. Giry, NL,
Premièrecast
1992 - 1993
Cyrano de Bergerac, Mutter Oberin, Chaperone, NL,
Premièrecast
1991 - 1992
TWA Fries Kleinkunstprogramma
1984 - 1989
RRRavissant met Peter van der Zwaag
1985 - 1986
Wait till you see them met Peter van der Zwaag, Hubert
Heeringa, Frans van Geest, Jelle Douma
1983 - 1984
Sykjend om Wurden met Klaas van Dijk
1980 - 1981
Still, Victim, met o.a. John Eskes, Addy Scheele, Klaas
de Vries en Frans Span
1975 - 1986
Irolt met o.a. Nanne Kalma, Ankie van der Meer
1971 - 1973
Skyline met Riemer Kramer, Piet Kok en Johan Kok

Zangdocente bij: Folkwang Hochschule, Folkwang Musikschule,
German Musical Academy, Performing Arts
Studios Vienna, Constantin
Schule, Stage School Hamburg, Hamburg School of
Entertainment, Musikschule Krefeld, Musikschule
Neukirchen

Soloshows:
Oh Groovy Tannenbaum, Nichts haut mich um,
Patina, Tusken Heimat & Heitelân, Lili Marleen:
Eeuwfeest van een schuldig lied, Op alle fronten, Jazz & the Cities,
Mademoiselle Chanel, Sykjend om wurden,
Twa, Vijf minuten voor aanvang

Talen:
NL, Fries, Duits, Engels, Frans, Spaans basic.

Discografie:
IROLT:
1975 - 1987. De Gudrun Sêge, Kattekwea, De Smid
fan Earnewâld, Bûtertsjerne, Spylman, Doarmje, Wêr
sille wy ús nei wenje sette.
1979 Join the Ducks, Solo CD
1992 Cyrano de Bergerac, Ensemble
1995 Die Schöne und das Biest, Ensemble
1997 Catharine, Ensemble
1999 Der Glöckner von Notre Dame, Ensemble
2004 Nichts haut mich um, My little Boat, Solo, Jazz
2007 Ich war noch niemals in New York, Ensemble
2010 Heisse Zeiten, Wechseljahre
2013 INEZ
2014 Paad, Lili Marleen

Poster:
Naam organisatie: Theaterineziatief
Plaats: Weidum
Functie: Chef
Periode: 1973 - heden
Ik werk hier nog steeds: Ja

Opleidingen

Naam instituut: Conservatorium voor lichte muziek
Niveau: Lerarenopleiding Ubbo Emmius, Conservatorium Hilversum (nu Conservatorium Amsterdam)
Plaats: Hilversum
Periode: 1987 - 1992
Specialisatie: Jazz Zang, Musical, Zangdocente
Naam instituut: Ubbo Emmius
Niveau: Leraren opleiding Nederlands - Engels
Plaats: Leeuwarden
Periode: 1973 - 1978
Naam instituut: Conservatorium
Niveau: Conservatorium Hilversum Jazz
Plaats: Hilversum
Periode: 1987 - 1992
Specialisatie: Acteer-, zang- en danslessen

Contactgegevens

Naam: Inez Timmer
Adres: Sânpaed 20
Woonplaats: Weidum
Postcode: 9024EC
Telefoon (werk): 06 - 10687385
Telefoon (mobiel): 0049 - 177 - 5977199
E-mail: info@ineztimmer.de

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid: Regisseren