Menu
Mijn Keunstwurk

Wander Kars

Pop, Licht, Uitvoerend musicus, Componist
Adres
Leeuwarden
Website
www.wanderkars.nl
E-mail
wkars89@gmail.com

Samenvatting

Wander Kars is een producer uit Leeuwarden. Na het afronden van de Academie voor Popcultuur heeft hij muziek uitgebracht en opgetreden met z’n downtempo beats, als Bastard Sugar, en ook een aantal EP’s gemaakt in in de minimal rave formatie, samen met Jos Blomsma, onder de naam HuSo.
Hij raakte meer geïnteresseerd in muziek en geluid maken voor een ander doeleinde dan het zijn van een uitvoerend artiest. Daardoor was het voor hem mogelijk om een breder spectrum aan geluid te maken, zowel abstract als concreet. Hij heeft liedjes voor Esther de Jong en Willie Darktrousers geproduceerd, experimentele uitvoeringen met planten als bandleden gedaan, een media art samenwerking aangegaan voor het lichtfestival LUNA en muziek geproduceerd voor de aftermovie van de Culturele Hoofdstad van Europa. Daarnaast geeft hij zijn passie en plezier voor muziek en geluid door, waarbij hij andere kan activeren om dezelfde vrijheid te voelen middels workshops. Deze collectie aan verschillende manieren om zijn creativiteit met muziek en geluid uit te drukken zal Wander nastreven in de toekomst.

Specialismen

Functie: Uitvoerend musicus, Componist
Specialisme: Snaar, Toets, Overig
Doelgroep: Primair onderwijs, Beperkten (lichamelijk e/o verstandelijk), Gemeenschappen (Community Art), Kinderen, Jongeren, Ouderen/senioren
Niveau: Semi-professional
Beschikbaarheid: Conceptontwikkeling, Het geven van workshops, Componeren

Opleidingen

Naam instituut: Hanze Hogeschool Groningen
Niveau: Academie voor Popcultuur, HBO
Plaats: Leeuwarden
Specialisatie: Muziek (elektronisch)

Contactgegevens

Naam: Wander Kars
Woonplaats: Leeuwarden
E-mail: wkars89@gmail.com