Mijn Keunstwurk

Ontmoetingsplekken

Verschillende plekken in Hallum
Jaar
2019
Soort
Vormgeving
Materiaal
divers
Toegankelijkheid
publiek
Boot (stekje) Foto: Ineke van der Blom

Ineke van der Blom heeft voor het terpdorp Hallum een serie van vier ontwerpopdrachten voor drie stekjes en een verwijzingsteken gerealiseerd. Dat gebeurde in het kader van het Terpen- en Wierdenland project van Landschapsbeheer Friesland. Het doel is om het terpkarakter van het dorp Hallum meer aandacht te geven.

De kunstenaar is er met haar ontwerpen in geslaagd de geschiedenis te koppelen aan een herkenbare en universele waarde. Een waarde die, in combinatie met haar eigen verbeelding, het persoonlijke overstijgt. Het goud dat terugkomt in alle vier werken is daarbij een rode draad die verleden en heden accentueert.

Bovenste foto: Ineke van der Blom

Gemeente Noardeast-Fryslân
Plaats Hallum
Status permanent
Opdracht informatie Een stekje is een ontmoetingsplek. Al eerder zijn twaalf stekjes in Noordoost-Friesland gerealiseerd en later de Zitschans bij Frieschepalen voor één van de historische plekken in het Friese Waterlinie gebied. De stekjes in Hallum verbinden drie historische plekken met aspecten van de geschiedenis van het terpdorp. Vlak bij de rotonde staat nu een windvaan als uitnodigende wegwijzer naar de terp. Paulien Ploeger heeft voor het Terpen- en Wierdenland al eerder een stekje ontwikkeld in Firdgum. Keunstwurk heeft de opdracht begeleid. Uit een selectie van kunstenaars zijn de ontwerpen van Ineke van der Blom unaniem gekozen.
Kunstenaar Ineke van der Blom