Menu
Mijn Keunstwurk

Wachten op hoog water

Op de dijk bij Holwerd
Jaar
2018
Soort
Sculptuur
Materiaal
staal
Toegankelijkheid
publiek

De dikke dame heeft in september 2019 gezelschap gekregen van een dunne dame. Getweeën vormen ze de beeldengroep ‘Wachten op hoog water’, het eerste kunstzinnige dijkproject van Sense of Place dat na jarenlange voorbereiding tot uitvoering kwam. Sense of Place is het landschapsprogramma voor de waddenkust van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

De kunstenaar omschrijft de beelden als volgt: “Het beeld bestaat uit twee, van metaal gelaste, vrouwen van vijf meter hoog. Een volle vrouw en een dunne vrouw. Ze kijken uit over zee. Het beeld gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling.”

 

Gemeente Noardeast-Fryslân
Plaats Holwerd
Status permanent
Opdrachtgever Sence of Place
Opdracht informatie Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar: de langzame, onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is, deels vergeten cultuurhistorie, maar ook de schoonheid van het prachtige UNESCO Werelderfgoed. Met culturele landschapsprojecten worden ze herontdekt en uitvergroot. Sense of Place initieert en ondersteunt projecten die de beleving van het Waddengebied vergroten en zorgen voor meer waardering voor het gebied bij een breed publiek. Hiermee geeft Sense of Place de regio tegelijkertijd een economische en sociaal-maatschappelijke impuls.
Kunstenaar Jan Ketelaar