Mijn Keunstwurk

Wachten op hoog water

Op de dijk bij Holwerd
Jaar
2018
Soort
Sculptuur
Materiaal
staal
Toegankelijkheid
publiek
foto: henk van setten

Deze dikke dame gaat over enige tijd gezelschap krijgen van een dunne dame. Getweeën vormen ze ‘Wachten op hoog water’, het eerste kunstzinnige dijkproject van Sense of Place dat na jarenlange voorbereiding tot uitvoering kwam. Sense of Place is het landschapsprogramma voor de waddenkust van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

‘Wachten op hoog water’ heeft volgens de kunstenaar twee betekenissen. Het refereert aan vluchtelingen die in hun gestrande levensscheepje wachten op hoog water om hun weg te vervolgen. En het staat voor een laconieke houding ten opzichte van de rijzende zeespiegel. ,,We blijven in auto’s rijden, spelen wat met zonnepanelen. Het is net alsof niet echt tot ons doordringt dat de poolkappen smelten.”

foto: Henk van Setten

Gemeente Noardeast-Fryslân
Plaats Holwerd
Status permanent
Opdrachtgever Sence of Place
Opdracht informatie Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar: de langzame, onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is, deels vergeten cultuurhistorie, maar ook de schoonheid van het prachtige UNESCO Werelderfgoed. Met culturele landschapsprojecten worden ze herontdekt en uitvergroot. Sense of Place initieert en ondersteunt projecten die de beleving van het Waddengebied vergroten en zorgen voor meer waardering voor het gebied bij een breed publiek. Hiermee geeft Sense of Place de regio tegelijkertijd een economische en sociaal-maatschappelijke impuls.
Kunstenaar Jan Ketelaar