Menu
Mijn Keunstwurk

Weltanschauer

Montesori College Piter Jelles, Douwe Kalmaleane 2
Jaar
2008
Soort
Plastiek
Materiaal
kunststof
Toegankelijkheid
publiek

Ter gelegenheid van de nieuwbouw van een aanbouw van het Piter Jelles Montessori in Leeuwarden, werd een beeld gemaakt van een mannetje met verrekijker dat op de dakrand zit. Op 13 november 2008 werd de aanbouw geopend door wethouder Gerrit Krol.

Het concept voor de “Weltanschauer” ontstond in 2006  ter gelegenheid van het kunstproject “7 Treppen – kunst in de openbare ruimte” van de Elisabeth Montag Stiftung in samenwerking met de stad Wuppertal en de Regionale 2006, met steun van het Ministerie voor Bouwen en Verkeer Nordrhein-Westfalen. Curator: Ingrid Raschke-Stuwe.
Uitleg bij de “Weltanschauer”:
” Men moet, of beter gezegd, is genoodzaakt vandaag de dag ver te zien, om te begrijpen dat de wereld steeds groter wordt. Een vrolijk lachje speelt om de lippen van het figuurtje dat door een verrrekijker de wereld in kijkt. Wil de toeschouwer zien wat het mannetje ziet? Is hij nieuwsgierig? Mogelijk een voyeur? Wat weet hij van de samenhang tussen de beschouwing van de wereld en waarneming? En welke beelden vindt hij belangrijk en welke beelden wil hij niet zien? (Valeska van Dolega, Westdeutsche Zeitung, 31.08.2006).

Foto onder: Werner Scheuermann

 

Gemeente Leeuwarden
Postcode 8911 HA
Plaats Leeuwarden
Status permanent
Opdrachtgever Piter Jelles Montessori, Leeuwarden
Kunstenaar Ottmar Hörl