Menu
Mijn Keunstwurk

Windvaan

Rotonde Luniastate
Jaar
2019
Soort
Sculptuur
Thema
historie
Materiaal
staal
Toegankelijkheid
publiek

Een duidelijke markering voor Hallum en een uitnodiging om het prachtige terpdorp te bezoeken. Een windvaan die als een lijn in de lucht de vorm verbeeldt van een terp met een kerk. Een gouden weerkaatsing van licht boven Hallum.

Ineke van der Blom heeft voor het terpdorp Hallum een serie van vier ontwerpopdrachten voor drie stekjes en een verwijzingsteken gerealiseerd. Dat gebeurde in het kader van het Terpen- en Wierdenland project van Landschapsbeheer Friesland. Het doel is om het terpkarakter van het dorp Hallum meer aandacht te geven.

De kunstenaar is er met haar ontwerpen in geslaagd de geschiedenis te koppelen aan een herkenbare en universele waarde. Een waarde die, in combinatie met haar eigen verbeelding, het persoonlijke overstijgt. Het goud dat terugkomt in alle vier werken is daarbij een rode draad die verleden en heden accentueert.

Uitgevoerd door Mannen van Staal en Ineke van der Blom

Gemeente Noardeast-Fryslân
Plaats Hallum
Status permanent
Opdracht informatie Keunstwurk heeft de opdracht begeleid. Uit een selectie van kunstenaars zijn de ontwerpen van Ineke van der Blom unaniem gekozen. Het project Terpen- en Wierdenland is mogelijk gemaakt door financiering uit het Waddenfonds met cofinanciering door de provincies Groningen en Fryslân, de voormalige gemeenten Ulrum en Warffum en de gemeente Delftzijl.
Kunstenaar Ineke van der Blom