Menu
Mijn Keunstwurk

Eerstejaars regiecursisten presenteren etudes

14 juli 2020

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni hebben de eerstejaars cursisten van de opleiding regisseur Amateurtheater hun etudes (oefenscènes) gepresenteerd. Deze korte scènes, vanuit een eigen idee, vormen de opmaat naar het tweede jaar van de opleiding. De scènes waren voor een klein gezelschap live te volgen via YouTube en zijn deze zomer online te bekijken als videofeuilleton.

Dat het de cursisten gelukt is om de scènes te maken, is een prestatie op zich. De coronacrisis maakte repeteren soms praktisch onmogelijk. Met veel doorzettingsvermogen en alternatieve lesvormen is het iedereen toch gelukt om een korte scène vorm te geven. Een belangrijke ‘proeve van regie’. Het symboliseert op een mooie manier de kracht van kunst onder moeilijke omstandigheden.

Videofeuilleton
Deze zomer zijn alle scènes van de cursisten te bekijken als videofeuilleton. Elke week komen er twee nieuwe scènes online die samen een bloemlezing vormen van het eerste jaar van de opleiding.


NB: in een paar scènes zitten spelers die elkaar aanraken. Deze spelers zijn ‘in het echte leven’ partners van elkaar. Daarnaast is er zoveel mogelijk geprobeerd om bij de repetities en opnames anderhalve meter afstand tot elkaar in acht te nemen.

Cursisten
De cursisten van dit eerste jaar (regiegroep 17) zijn Mariken Biegman – van Geel, Hillie Ketelaar, Johannes Keekstra, Marije Semplonius, Siegerke Atema, Pim Hendriks, Petra Ooms, Annefloor Hoitinga, Klaas Huitema en Marinthe de Hek.


Over de opleiding

De opleiding regisseur amateurkunst stelt zich ten doel om regisseurs op te leiden die in staat zijn zelfstandig een theatervoorstelling te realiseren binnen het amateurtheater. Aan het eind van de opleiding haal je het landelijk erkend regiecertificaat ‘Regisseur in het Amateurtheater’. Bij Keunstwurk kun je de opleiding in losse cursusmodules volgen. Lees meer.

 

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42