Menu
Mijn Keunstwurk

2018: een bijzonder jaar voor fulkaan!

17 januari 2018

fulkaan heeft in 2018 een bijzonder tintje, want fulkaan valt met haar programmering onder het LF2018 project Never Ending Orchestra. Naast de vaste onderdelen van de fulkaanCLASS en de fulkaan Simmer Akademy zijn er nieuwe linken met bestaande evenementen. Zo is fulkaan op zaterdag 10 februari aanwezig op het Versfestival in Sneek. In de middag wordt er een orkestworkshop gehouden en ’s avonds opent fulkaan het festival.

De fulkaanCLASS wordt dit jaar van maandag 30 april t/m woensdag 1 mei 2018 georganiseerd. Deelnemers aan de CLASS zijn de silvercard winnaars van de 10 solistenconcoursen in de provincie. Speciaal voor deze jongeren worden er masterclasses en workshops van verschillende topmuzikanten georganiseerd. De fulkaanCLASS is een voorbereiding op het provinciale solistenconcours dat wordt gehouden op zaterdag 26 mei 2018. Tijdens het provinciale solistenconcours De Klank & Slach fan Fryslân organiseert de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) in samenwerking met fulkaan een play-in voor alle deelnemers.

In de laatste week van de zomervakantie, maandag 27 augustus t/m zaterdag 1 september 2018, vindt de fulkaan Simmer Akademy plaats in Schouwburg De Lawei. Een week vol workshops, masterclasses. Een cross-over wordt er gemaakt met o.a. de deelnemers van de MusicLABS van Never Ending Orchestra.