Menu
Mijn Keunstwurk

25 juli: Beleef de Nacht aan het Wad

29 mei 2018

Op één van de donkerste plekken van Nederland, kun je in de nacht van 25 juli de duisternis beleven. Buurtschap Zwarte Haan is dan het decor voor het festival Nacht aan het Wad. Een festival met muziek, poëzie, kunst, food en verhalen. Pas om 07.00 uur de volgende ochtend, als de zon weer schijnt, is het festival afgelopen.

Het festival start ’s avonds om 20.00 uur. Rode draad van het programma is het optreden van RemoliNo met Skaad oer it Waad. In deze compositie die verspreid over de nacht wordt gespeeld, komen alle fases van de nacht aan bod. De dichters van Wordbites nemen je mee met een woordwandeling en halen je binnen in de poëtische wereld. In het restaurant Zwarte Haan zijn vanaf 11 uur ’s avonds optredens van singer-songwriters.

Het festival is een initiatief van Keunstwurk, in samenwerking met de Stichting Feel the Night, Landschapsbeheer Friesland en Santiago aan het Wad. De Stichting Feel the Night wil de komende jaren aan de Friese Waddenkust een aantal Starbarns en nachttuinen realiseren.  Op Zwarte Haan komt in de loop van dit jaar de eerste. Op het terrein staat tijdens Nacht aan het Wad een tijdelijke Starbarn, waar de zintuigen worden geprikkeld.