Menu
Mijn Keunstwurk

4x Film!

1 april 2022

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Keunstwurk en Kunstkade organiseren samen met Filmhub Noord dit kalenderjaar een divers programma over filmeducatie . In een viertal sessies wordt je meegenomen in de wereld van film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in je lessen. Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste film voor je leerlingen? Welke vragen stel je bij een film en wat is de belevingservaring? Welke technische aspecten zie je terug en hoe kan je als klas zelf een film gaan maken?

We starten op 13 april met ‘Kijken en vragen stellen’

Woensdag 13 april: Kijken en vragen stellen

Tijd 15:00 - 17:00
Locatie Slieker, Leeuwarden
Workshopdocent Loes Brinkman (Film in Friesland)
Korte beschrijving Deze middag buigen we ons over de vraag: Hoe laat je leerlingen bewust naar een film kijken? Welke vragen zijn goed om te stellen? Daarbij kijken we naar de analyse van het verhaal, hoe de film gemaakt is en uiteraard naar de filmervaring die de klas heeft. We kijken ook naar de manier waarop je film kunt inzetten; als doel of als middel.

Na de zomer volgen sessies op 28 september en 12 oktober; met als onderwerpen ‘Zelf film maken’ en ‘Film in elk vak’. De informatieve online sessie ‘Introductie in filmeducatie’ is komen te vervallen. Mogelijk wordt die op later tijdstip  ingehaald.

Aanmelden

Filmhub Noord is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat filmeducatie in het noorden een structurele plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgt. Filmhub Noord is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Filmfonds en We the North.

Contactpersoon
Titus van ’t VeerCreatief Producent Cultuureducatie
Werkdagen:ma, wo, do
Telefoon:058 234 34 70