Menu
Mijn Keunstwurk

Aandachtsgebieden ARK Fryslân naar Keunstwurk

6 juni 2018

ARK Fryslân stopt haar activiteiten als centrum en platform voor Architectuur en Ruimtelijke Kwaliteit in de loop van 2018. Keunstwurk zal taken en activiteiten geleidelijk aan overnemen onder de noemer Architectuur en ruimtelijke omgeving.

ARK Fryslân bouwt af – de bekende ARK boot is verkocht en ligt inmiddels in de Noorder Stadgracht bij de Prinsentuin als onderdeel van het LF2018 project Lân fan taal.

Keunstwurk zal het onderwerp Architectuur en ruimtelijke omgeving opnemen in haar huidige thema’s en programmalijnen. Daarmee ontstaat geen discipline georiënteerd platform of centrum zoals ARK voorheen was, maar de aandacht voor het thema zal terug te vinden zijn in Leren, Vernieuwings- of ontwikkelingsprojecten én in Cultuurparticipatie of maatschappelijke thema’s. Ook zal het terugkomen in de ondersteuning die Keunstwurk biedt, zoals de organisatie van prijzen, en zullen ook professionals op het gebied van architectuur een profiel kunnen aanmaken in de databank voor het brede aanbod cultuurmakers.

Met het nieuwe aandachtsgebied architectuur ontstaat samen met vormgeving, design en beeldende kunst een vollediger en bredere basis voor de creatieve industrie.
Dat sluit aan bij de wens van Keunstwurk om verschillende disciplines in te zetten bij de praktijk en projecten die steeds meer discipline overstijgend zullen gaan werken in cross-overs en co-creatie voor bijvoorbeeld maatschappelijke vraagstukken.