Menu
Mijn Keunstwurk

Aftrap Uurcultuur in Dongeradeel

24 januari 2017

Theaterprogramma Uurcultuur  voor het basisonderwijs start op 26 januari in Dongeradeel! Uurcultuur is een initiatief van Keunstwurk met professionele jeugdvoorstellingen voor Friese basisschoolkinderen. Van januari t/m april 2017 bezoeken basisschoolkinderen in heel Friesland theatervoorstellingen op verschillende locaties.

Theatervoorstelling Onbekend Land
De voorstelling Onbekend Land is gemaakt door theatergroep Het Houten Huis. Op een plek in Noorwegen waar de bergen je ‘goedemorgen’ wensen, waar walvissen de post rondbrengen en eenzaamheid overwintert. Het programma neemt je mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden. Het Houten Huis heeft met haar succesvolle voorstellingen diverse prijzen gewonnen, zoals de Zilveren Krekel en de Zapp Theaterprijs.

De spelers nemen de kinderen mee naar een onbekend land. Stel je voor… Je komt aan op een glibberige bergtop. Het is er wit en ijzig koud. Je weet de weg niet en je kent niemand. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en er klinkt vreemde muziek. Alles, alles, is onbekend…

De eerste voorstelling start op donderdag 26 januari in Theater Sense in Dokkum. Daar komen 214 leerlingen bijeen om de voorstelling te zien.

Professionele theatergroepen naar Friesland
Doordat Keunstwurk de scholen bundelt, is het voor artiesten interessant om een serie voorstellingen in Fryslân te komen spelen. Kinderen krijgen zo de kans om kennis te maken met bijzondere voorstellingen dicht bij huis.

Het project Uurcultuur wordt gefinancierd door een bijdrage van de scholen en gemeenten.

Uurcultuur en LF2018
In 2018 zullen de voorstellingen van Uurcultuur een ander cultureel tintje krijgen en in het teken staan van de projecten van LF2018. Denk hierbij aan lokale projecten die aansluiten bij de verschillende gemeenten.

Informatie en programma Uurcultuur