Menu
Mijn Keunstwurk

Congres | Iepen Mienskip – hoe cultuur de samenleving versterkt op 14 juni

29 mei 2018

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 organiseert Cultuurconnectie samen met Keunstwurk op donderdag 14 juni het congres ‘Iepen Mienskip, hoe cultuur de samenleving versterkt’ bij Tryater.

De afgelopen maanden schreef de ene na de andere landelijke krant bijlagen vol over Leeuwarden en Fryslân als Culturele Hoofdstad. Er waren programma’s op tv en radio. Het ging daarbij niet alleen over de voorstellingen die er dit jaar op het programma staan. Maar ook over de boodschap die Leeuwarden en Fryslân als regio willen meegeven.

Mienskip
Het is niet cultuur aan de ene kant en economie aan de andere kant. Cultuur staat niet los van het sociale. Cultuur staat niet haaks op sport. Cultuur en landbouw zijn geen tegenpolen. Cultuur is verweven met al die sectoren. Samen vormen ze hun samenleving, hun mienskip, hun iepen mienskip. Dat is wat Leeuwarden dit jaar als Culturele Hoofdstad wil laten zien. Zo kijken we in Fryslân ook aan tegen cultuur en dit kan een inspiratie zijn voor heel Nederland.

Leeuwarden-Fryslân 2018 laat dit jaar als Culturele Hoofdstad van Europa zien hoe cultuur de samenleving versterkt. Wij nemen je graag mee in de ‘Iepen Mienskip’.

Informatie

Datum donderdag 14 juni 2018
Tijd van 10.00 tot 15.30 uur
Kosten € 50,- excl. btw p.p. (lunch en netwerkborrel bij prijs inbegrepen)
Locatie Oostersingel 70, 8921 GB in Leeuwarden

Programma

10:00 – 10:30 uur: inloop/registratie met koffie, thee en Friese lekkernij
10:30 uur: opening door Sjoerd Feitsma, wethouder Cultuur Leeuwarden (Grote Zaal)

10:35 – 11:45 uur:
paneldiscussie: ‘Hoe Leeuwarden-Fryslân 2018 kan dienen als katalysator voor cultuur in een open samenleving’ onder leiding van dagvoorzitter Kim Coppes. De panelleden zijn: Oeds Westerhof (directeur Legacy LF20180), Jan Jaap Knol (directeur FCP), Sjoerd Feitsma (wethouder cultuur gemeente Leeuwarden) en Marijke van Hees (voorzitter Raad van Cultuur)

11:45 – 12:00 uur: koffie- en theepauze
12:00 – 13:30 uur: workshops en presentaties met LF2018 als rode draad
13:30 – 14:15 uur: ‘walking’ lunch en afsluiting ‘Wat nu?’
14:15 – 15:30 uur: netwerkborrel

Workshops en presentaties
Anne Graswinckel laat je verdwalen in de wereld van de kunsteducatie, Freek van Duijn neemt je mee in de theatrale historische verhalen van Under de Toer en Joop Mulder dompelt je onder in het Waddengebied met Sense of Place. Je wordt meegenomen in de kletterende marketingstrategie van 11fountains, ervaart kunst als vliegwiel voor verandering in De Reis en je ziet hoe een dorp alle deuren openzet in Iepen Doarp. Daarnaast laten de projecten Birds & Brass en Never Ending Orchestra letterlijk en figuurlijk van zich horen.

Cultuurconnectie is de brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk. Tot de leden van Cultuurconnectie behoren centra voor de kunsten, volksuniversiteiten, muziekscholen en provinciale ondersteuningsinstellingen voor kunst & cultuur.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren