Menu
Mijn Keunstwurk

Aljen van Bruggen wint Philips Jongeren Designprijs 2015

15 januari 2016

In het Huis voor Amateurkunst bij Keunstwurk mocht Aljen van Bruggen de Philips Jongeren Designprijs 2015 in ontvangst nemen: een grote televisie van Philips. Met zijn ‘Scissorlift Table’ maakte Aljen veel indruk bij de vakjury. ‘Dit idee is duidelijk, lost een probleem op voor de mens, is netjes afgewerkt, heeft een mooie constructie en het is een leuk object voor in de huiskamer’, aldus de jury.

Het winnende ontwerp ‘Scissorlift table’ is een tafel met een beweegbaar onderstel waardoor je hem op elke gewenste hoogte kan stellen. Aljen volgt de opleiding Creatief Vakman van D’Drive, school voor Creatieve industrie en Pedagogisch werk van het Friesland College in Leeuwarden.

Verzin een ding
De designprij, met als motto  ‘Verzin een Ding’, werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Keunstwurk in samenwerking met Philips. Voorzitter van de jury is Gerben Raap, afdelingsleider van mechanische productontwikkeling van Philips in Drachten. Andere juryleden zijn product- en ruimtelijk ontwerper Jonathan Hofmeijer en de winnaar van vorig jaar, Nine Boersma.