Menu
Mijn Keunstwurk

Basisscholen in Fryslân investeren in muziekonderwijs

30 januari 2017

In het afgelopen jaar zijn de eerste scholen gestart met de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Een subsidie om het muziekonderwijs in de basisschool te ontwikkelen waarbij er na drie jaar een doorlopende leerlijn muziek is ontwikkeld. In samenwerking met een culturele instelling doen scholen een aanvraag.

De eerste ronde aanvragen leverde al een groot aantal scholen op waarbij de aanvraag is gehonoreerd. Tijdens de tweede ronde zijn opnieuw veel aanvragen door scholen ingediend. Deze tweede ronde sluit op 1 april 2017. Hierna is de verwachting dat er in totaal ongeveer 100 scholen in Fryslân zijn waarvan de aanvraag is gehonoreerd. Er zijn dus veel scholen die willen investeren in hun muziekonderwijs!

De scholen die al zijn gestart met het Impulstraject kunnen zich op allerlei verschillende onderdelen richten. Een paar voorbeelden zijn AMV-lessen, inspiratiebijeenkomsten voor het team, het uitzoeken van een geschikte methode, coaching in de klas en nog veel meer. Vorig jaar startte MuzykPuls bijvoorbeeld bij PCBO Smallingerland met een spetterende opening in samenwerking met Broken Brass Ensemble.