Menu
Mijn Keunstwurk

Basisschoolkinderen Dongeradeel naar theatervoorstelling ‘Onbekend land’

23 januari 2017

De voorstellingen van theaterprogramma Uurcultuur zijn weer van start gegaan! De basisschoolkinderen uit de gemeente Dongeradeel trappen af met de voorstelling ‘Onbekend Land’ op donderdag 26 januari in Theater Sense in Dokkum. Daar komen 214 leerlingen bijeen om de voorstelling te zien.

Onbekend Land
Stel je voor… Je komt aan op een glibberige bergtop. Het is er wit en ijzig koud. Je weet de weg niet en je kent niemand. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en er klinkt vreemde muziek. Alles, alles, is onbekend…

De voorstelling ‘Onbekend Land’ is gemaakt door theatergroep Het Houten Huis op een plek in Noorwegen waar de bergen je ‘goedemorgen’ wensen, waar walvissen de post rondbrengen en eenzaamheid overwintert. Het programma neemt je mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden. Het Houten Huis heeft met haar succesvolle voorstellingen diverse prijzen gewonnen, zoals de Zilveren Krekel en de Zapp Theaterprijs.

Professionele theatergroepen naar Friesland
Doordat Keunstwurk de scholen bundelt, is het voor artiesten interessant om een serie voorstellingen in Fryslân te komen spelen. Kinderen krijgen zo de kans om kennis te maken met bijzondere voorstellingen dicht bij huis.

Uurcultuur is een initiatief van Keunstwurk met professionele jeugdvoorstellingen voor Friese basisschoolkinderen. Van januari t/m april 2017 bezoeken basisschoolkinderen in heel Friesland theatervoorstellingen op verschillende locaties.