Menu
Mijn Keunstwurk

Beeldend kunstenaar O.C. Hooymeijer wint de GERRIT BENNERprijs

6 oktober 2021

Beeldend kunstenaar O.C. Hooymeijer wint de GERRIT BENNERprijs voor beeldende kunst 2021! Hij is verkozen vanwege de belangrijke, recente en toonaangevende ontwikkeling in zijn werk. Hooymeijer ontvangt een geldbedrag en een tentoonstelling in het Fries Museum, te zien van 27 november 2021 t/m 6 maart 2022. Op 26 november 2021 reikt gedeputeerde Sietske Poepjes de prijs aan hem uit op de opening van de expositie. 

De kunstenaar is onder meer bekend van zijn expressionistische serie ‘The Great Exotic Birdshow’ en zijn tekeningen en beschrijvingen van ‘niet-bestaande Vogels’. Deze laatstgenoemde werken zijn gebundeld in zijn boek ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’, dat in 2019 genomineerd was voor de Jan Wolkers Prijs.

Zijn niet-bestaande Vogels verschijnen sinds september 2020 onder de naam ‘De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer’ wekelijks als column in dagblad Trouw.

Over de GERRIT BENNER prijs
De GERRIT BENNER prijs is door de provincie Fryslân in leven geroepen om het beeldende kunstklimaat een impuls te geven. Met de prijs wil de provincie Fryslân de aandacht voor de beeldende kunst onder het publiek te vergroten.

Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe en beeldende kunst
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:06 48497086