Menu
Mijn Keunstwurk

Update coronamaatregelen amateurkunst en cultuureducatie

27 januari 2022

Amateurkunst

Theaters, bioscopen en concertzalen kunnen vanaf woensdag 26 januari 2022 weer gedeeltelijk open tot 22.00 uur. Wel gelden hier een aantal beperkende maatregelen, zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs, 1,5 meter afstand en een mondkapjesplicht bij het lopen. Ook musea en monumenten kunnen weer open en hierbij geldt naast vertoon van het coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapje, maximaal 1 bezoeker per 5 vierkante meter.

 

Binnen geldt een maximale bezetting van 1/3 van de reguliere zaalcapaciteit met een maximum van 1250 personen per ruimte. Iedereen moet een vaste zitplaats hebben, behalve in doorstroomlocaties. Buiten geldt 1/3 van de reguliere capaciteit met vaste zitplaats op 1,5 meter.

 

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, zoals kunstencentra, muziek- en dansscholen, broedplaatsen en repetitieruimten mogen open tussen 05.00 en 22.00 uur. Publiek is toegestaan en er moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Voor volwassenen is gebruik van een coronatoegangsbewijs verplicht. Kijk voor meer informatie op de website van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst.

 

Heb je behoefte om te sparren over de toepassing van de maatregelen binnen jouw vereniging? Neem dan contact op met een van onze Cultuurverbinders via telefoonnummer 058-2343434 of mail naar amateurkunst@keunstwurk.nl. Zij helpen je graag verder!

Cultuureducatie

Cultuureducatie op scholen is als onderwijsactiviteit mogelijk. Dat kan op een locatie van de school of op een externe locatie, zoals een theaterzaal. De activiteiten (bijvoorbeeld workshops en schoolvoorstellingen) kunnen alleen plaatsvinden zonder publiek. Medeleerlingen, docenten, begeleiders en ander personeel worden niet als publiek gezien.

Educatieve culturele onderwijsactiviteiten zijn vaak onderdeel van het schoolprogramma (curriculum). Bijvoorbeeld een voorstelling of workshop op school of onderwijsinstellingen. Leerlingen en onderwijspersoneel hebben daarvoor geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor activiteiten buiten de school of onderwijsinstelling. Kijk voor meer informatie op de website van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst.

Kunst- en cultuuropdrachten voor onderwijs thuis

We hebben de kunst- en cultuuropdrachten die KEK maakte voor onderwijs thuis tijdens de eerste lockdown hier voor je verzameld én twee speciale Anders Kerst-opdrachten gemaakt, voor de gekke thuisweek voorafgaand aan de kerstvakantie.
Lees meer>

De Ideeënfabriek

Het zijn spannende tijden voor zzp-ers die werken in de cultuur(educatie). Gaan projecten (en daarmee inkomsten) door? Hoe fijn zou het zijn om, nu er helaas meer vrije tijd is, die tijd te gebruiken voor ontwikkeling en zo sterker uit deze periode te komen?

Keunstwurk organiseert De Ideeënfabriek: een maakplaats waar nieuwe ideeën, projecten, samenwerkingen en wellicht nieuwe liefdes ontstaan!

Gaan de activiteiten van Keunstwurk door?

Wijzigingen met betrekking tot een activiteit proberen we zo snel mogelijk aan deelnemers te laten weten. Een overzicht van onze activiteiten vind je in de agenda.

Thuiswerken

Bij Keunstwurk werken we op dit moment vanuit huis en zijn we het beste bereikbaar via e-mail. Een overzicht van alle Keunstwurkers met contactgegevens vind je hier.

Vragen

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Mail ons op info@keunstwurk.nl.

We hopen jullie weer snel en gezond te mogen ontmoeten!