Menu
Mijn Keunstwurk

Cultuureducatie Festival Friesland

1 oktober 2019

Spelen met taal, verhaal en verbeelding

Spelen met verhalen is het centrale thema 14 november 2019 op het cultuureducatie-festival in de kas onder de Oldehove. In 2018 vierden we daar de eerste editie van het festival (Symposium 2018xonderwijs).

Over het festival

In editie 2019 willen we in de kas een plek creëren waar onderwijs, kunst en cultuur elkaar vinden in de gemeenschappelijke zoektocht naar krachtig (cultuur)onderwijs. Zodat ieder kind in onze provincie zich kan ontwikkelen tot een evenwichtige, taalsterke, creatieve volwassene die weet heeft van zijn eigen verhaal, vanuit de eigen culturele omgeving, met oog voor deze complexe wereld.

Als voorprogramma op literair festival Explore the North bouwen we dit jaar door te spelen met verhalen. Spelen omdat dit de ultieme manier voor (jonge) mensen is om te leren. Verhalen omdat deze onze hersenen trainen om als sociale wezens te kunnen functioneren (Mark Mieras).

Op dit festival kan je volop spelen. Spelend werken, met taal, verhaal en verbeelding. Met boeken, met illustratoren, met film, dans, theater en nieuwe media. Om eigen verhalen te vertellen. Om zo de verbeeldingskracht te stimuleren en het creatieve proces van waarnemen, verwonderen en maken op gang te brengen. Doen, doen, doen.