Menu
Mijn Keunstwurk

Derde ZZP bijeenkomst een succes

1 juni 2016

Op vrijdag 27 mei was alweer de derde bijeenkomst voor zzp’ers, ook wel de ‘De Salon’ genoemd.

Dit keer kwamen de gasten op locatie bij een bestaand zzp-collectief. ‘It Wiel’ in Weidum is een oude melkfabriek waar botenverhuur, kraanverhuur , meubelmakers, muzikanten en producers, horeca  en audio visuele kunst hun plek hebben gevonden.

Afgelopen vrijdag konden 25 zzp’ers uit de culturele sector beleven wat de mogelijkheden zijn van het werken op een locatie met meerdere verschillende bedrijven zonder personeel. ‘It Wiel’ leverde een Praamtocht waar de bezoekers info kregen over de structuur van het bedrijf. Tevens kwam men tijdens  het programma  bij verschillende bedrijven binnen.  Ook de horeca werd verzorgd door een zzp’ers op het terrein.

Actuele onderwerpen zoals de Wet Deregulering Arbeidsrelaties (DWA en vervanging van de Var) en www.stipe.frl  de nieuwe toolbox van Keunstwurk, in opdracht van CH2018, werden door sprekers uitgediept.

Kortom een geslaagde zonovergoten dag die door de deelnemers gunstig werd beoordeeld . De geïnspireerde zzp’ers gingen met vragen en info naar huis. Die vragen kunnen ze tot komende vrijdag nog via de mail kwijt. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de volgende ZZP Salon op 28 oktober alweer begonnen.