Menu
Mijn Keunstwurk

Workshop Digi-Introductie Inclusiedans op zaterdag 9 mei

28 april 2020

Het inclusiedans-netwerk DanceAble Noord nodigt je uit voor een digitale workshop inclusiedans op zaterdag 9 mei 2020. Want ook in deze tijd kun je nieuwe inspiratie opdoen en jezelf bijscholen. Digitaal, vanuit je eigen huiskamer. In deze inspiratieworkshop biedt inclusiedansdocent Joop Oonk je handvatten voor inclusief werken en hoe je dit vormgeeft in een virtuele wereld.

In deze inspiratieworkshop ga je aan de slag met vragen vanuit het werkveld en wat je kunt leren en meenemen vanuit het virtueel en digitaal werken.

Uitgangspunten workshop

  • Het doel van deze workshop is jou informeren over inclusief werken en je daarbij handvatten te geven voor de toekomst.
  • Samen met de workshopleider onderzoek je hoe de interesses en uitkomsten van deze workshop toegepast kunnen worden op de korte of lange termijn (in een virtuele wereld).

Docent Joop baseert zich op het door haar ontwikkelde programma en boek Unload to Upload. Een belangrijk uitgangspunt voor het programma is het werken als gelijken. Deelnemers en docenten werken in co-creatie. Om inclusiedans te bevorderen, zijn deskundige docenten, een toegankelijker leersysteem in danseducatie en goede dansliteratuur nodig. Lees hier meer.

Voor wie?
Voor dansdocenten die dansles (willen) geven aan mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. De workshop is geschikt als kennismaking, maar ook voor docenten met ervaring.

Aanmelden
Je kunt je t/m woensdag 6 mei aanmelden. De workshop gaat door bij voldoende deelname.

Een paar dagen voorafgaand aan de workshop ontvang je een e-mail met instructies over het videobellen en de voorbereiding.

Praktische informatie

Datum Zaterdag 9 mei 2020
Tijd Van 14.00 tot 15.30 uur
Locatie Thuis, achter je eigen laptop
Kosten € 15,-

Joop Oonk kennen we nog van de workshop inclusiedans bij het mini-symposium in juni 2019. Ze is artistiek directeur van Misiconi Dance Company in Rotterdam. Misiconi DC voorziet in een behoefte aan deskundigheid, continuïteit en een gedegen lesopbouw voor inclusiedansgroepen.


DanceAble Noord
DanceAble Noord is een noordelijk netwerk van dansprofessionals dat zich bezighoudt met het thema inclusiedans. DanceAble Noord is een initiatief van Vrijdag (Groningen), Keunstwurk (Friesland), Kunst & Cultuur (Drenthe) en het programma DanceAble van het Holland Dance Festival.

Het doel is inclusiedans in het noorden steviger op de kaart zetten door middel van uitwisseling, verbinding van professionals uit de dans en zorg/welzijn, deskundigheidsbevordering en het bieden van een podium.


 

Contactpersoon
Afke BrenninkmeijerAdviseur Dans
Werkdagen:di, wo
Telefoon:058 234 34 14