Menu
Mijn Keunstwurk

Doe mee aan de estafettevoorstelling Don Duyns bij Tryater

12 november 2021

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseren StUFT, Iepen DoEk, Keunstwurk en Tryater op zondag 30 januari een speciale estafettevoorstelling van de Nationale Theatertekst ‘Wetter en Fjoer’ van Don Duyns. Graag nodigen we jouw toneelvereniging uit om hier aan mee te doen!

De Nationale Theatertekst

Ieder jaar krijgt een bekende toneelschrijver van het Nationale Theaterfonds de opdracht om een toneelstuk te schrijven. Deze Nationale Theatertekst wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle toneelverenigingen in Nederland. Met als doel dat zij het stuk opvoeren in een lokaal theater tijdens het Nationale Theaterweekend (28 t/m 30 januari 2022).

De eer van het schrijven van de eerste tekst lag in handen van Don Duyns, een van Nederlands meest gespeelde toneelschrijvers. Hij schreef het stuk ‘Water en Vuur’. Speciaal voor de Friestalige toneelverenigingen is er een Friese vertaling gemaakt door Anja Steegstra. Dit is mede mogelijk gemaakt door StUFT en het NAPK.

Doe mee met de estafettevoorstelling op zondag 30 januari bij Tryater

De aanlooptijd tot het Nationale Theaterweekend is nog kort. Om het hele stuk nog te kunnen instuderen moet je wel heel hard aan de bak als vereniging. Daarom hebben we wat leuks bedacht om het toch mogelijk te maken om het stuk tijdens het Nationale Theaterweekend op te voeren: een estafettevoorstelling!

Op zondag 30 januari spelen we het hele stuk met zijn allen in de theaterzaal van Tryater!
Je repeteert je scènes van te voren bij je eigen club. Op zondag 30 januari komen we dan bij elkaar voor een doorloop en de voorstelling.

Meer informatie en aanmelden

Meld je vóór 1 december.
Meer informatie, aanmelden en de gratis theatertekst:

Keunstwurk, Tryater, Stuft en Iepen DoEk doen samenwerkingsprojecten om een impuls te geven aan het amateurtheater in Fryslân.