Menu
Mijn Keunstwurk

Doe mee aan het Filmfeest!

21 januari 2022

Schitteren in een film; dat wil toch iedereen? Voor bovenbouwleerlingen (groep 6,7 of 8) is er een hele leuke reden om aan de gang te gaan met (een eigen) film. Doe mee met de filmwedstrijd en misschien kun je het resultaat bewonderen op het 'grote witte doek'. Tijdens het provinciale Filmfeest worden namelijk de beste films vertoond in Slieker, Leeuwarden!

Hoe gaat het in zijn werk?

Wil je binnenkort met je leerlingen aan de slag met film? Filmhub Noord schrijft een filmwedstrijd uit waar alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee kunnen doen.

Maak (al dan niet begeleid door een professionele filmdocent) een filmpje van maximaal 10 minuten en stuur deze in. Dat kan je nog doen tot 13 april. De film moet gemaakt zijn in hetzelfde schooljaar als waarin het Filmfeest plaatsvindt. Met dit formulier kun je de film als Youtube- of Vimeolink opsturen!

De makers van de beste filmpjes mogen op vrijdag 13 mei naar het Filmfeest in Leeuwarden. Tijdens de Filmfeesten vieren we films samen, de makers én de kijkers. En maken we bekend welke leerlingen als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala mogen.

Filmgala

Tijdens het Filmgala ligt de rode loper klaar, staan de schijnwerpers gericht op de leerlingen en hun talent. En wordt er bekend gemaakt wie er met de hoofdprijs naar huis zal gaan. Wat die hoofdprijs is? Filmlessen voor de hele klas!

Contactpersoon
Anoek HoubenAdviseur Cultuureducatie vo en Filmhub
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058 234 34 01