Menu
Mijn Keunstwurk

Doet jouw project mee met De Reis?

9 februari 2017

De Reis is het community art programma van Keunstwurk dat uitdagende ideeën en initiatieven uit de Friese samenleving helpt realiseren. Ben jij betrokken bij een lokaal initiatief in Fryslân dat iets in beweging wil zetten? Meld je dan nu aan!

Volgend jaar is Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. Het idee van de iepen mienskip staat centraal, een gemeenschap die naar buiten is gericht en die niet bang is voor veranderingen, maar die deze juist omarmt en weet te benutten.

In de aanloop hier naar toe is De Reis al van start gegaan. Het meerjarige programma verbindt sociale vraagstukken met kunstprojecten en speurt naar lokale initiatieven in Fryslân die het verdienen om op reis te gaan. Geselecteerde initiatieven krijgen ondersteuning bij de concretisering van het project. Ook is het mogelijk dat er geldelijke steun wordt gegeven om de plannen in de praktijk te brengen.

Lerend netwerk
Vervolgens gaan de initiatiefnemers, bewoners van het betreffende dorp of stadsdeel en kunstenaars, gezamenlijk aan de slag om verandering en vernieuwing tot stand te brengen. De projecten vormen daardoor een lerend netwerk, een community of practice, met als belangrijkste ingrediënten: samen ontdekken, leren, dingen durven doen en creëren. Op deze wijze levert De Reis een tastbare bijdrage aan de maatschappelijke ontwikkeling van Fryslân.

Criteria om aan De Reis te kunnen deelnemen:

  • De basis van het project wordt gevormd door een maatschappelijke urgentie;
  • De artistieke verbeeldingskracht wordt ingezet om tot nieuwe inzichten/ideeën te komen;
  • Het project komt voort uit de (lokale) gemeenschap en kent daardoor een solide draagvlak en grote betrokkenheid van alle betrokken partijen;
  • Het project heeft de potentie om een blijvende verandering te bewerkstelligen.

Aanmelden
Ben jij betrokken bij een lokaal initiatief in Fryslân dat iets in beweging wil zetten? Voldoet het naar jouw idee aan de voorwaarden van De Reis?

Wie weet wordt ook jouw project geselecteerd en gaat het op een spannende en leerzame reis. Maar wacht niet te lang. Voor zowel 2017 als 2018 is nog maar ruimte voor enkele projecten.

Aanmelden Reis-project
Contactpersoon
Rozemarijn StrubbeAdviseur Kennis Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 50
Mobiel:06-83428984