Menu
Mijn Keunstwurk

Kunstrijke ontdekkingstocht langs oude Friese kerken

13 juni 2019

Vijfde editie Kunst in Kerken van start

Van 6 juli t/m 14 september vindt de vijfde editie van Kunst in Kerken plaats: de jaarlijks terugkerende, kunstrijke ontdekkingstocht langs verschillende historische kerken in Fryslân. Dit jaar zijn er drie verschillende wandel- en fietsroutes samengesteld langs kerken in Noord- en Zuidwest Fryslân waar je eigentijds werk kunt ontdekken van een eclectisch gezelschap van Friese kunstenaars.

Aan de hand van een praktische routekaart word je meegenomen langs bekende en mindere kerken in de regio. In elke kerk vind je een expositie van een Friese kunstenaar. Van impressionistische schilderijen tot kleisculpturen en van textielkunst tot houtsneden.

In Noord Fryslân kun je een oostelijke route volgen van 25 kilometer (met werk van onder meer Han Reeder, Gerda Hulsinga, Ellen Mandemaker, Paula Deutekom, Anne Feddema en Joke Ket) en een westelijke route van 14 kilometer (met werk van Tjabel Klok, Klaas Werumeus Buning, Annemarie Veenstra en Pieter Ploeger).

In gemeente De Fryske Marren is een route uitgezet van 12 kilometer en kun je werk ontdekken van Yt Osinga, Hans Hofman, Margreet Boonstra, Maartje Roos en Saskia Wagenvoort.

Elke zaterdag 6 juni t/m 14 september van 13.30 – 17.00 (kerk in Sloten is dagelijks geopend) gratis

Exposanten Noardwest Fryslân
Ellen Mandemaker
Klaas Werumeus Buning
Paula Deutekom
Han Reeder
Joke Ket
Tjabel Klok
Anne Feddema
Pieter Ploeger
Annemarie Veenstra
Gerda Hulsinga
Exposanten De Fryske Marren
Maartje Roos
Hans Hofman
Yt Osinga
Margreet Boonstra
Saskia Wagenvoort

Tsjerkepaad

Kunst in Kerken is tegelijk met Tsjerkepaad een zomeractiviteit waarbij meer dan 250 kerken in Friesland (incl. de Friese Wadden-eilanden) open zijn voor publiek. Vrijwilligers staan klaar om als gastheer of gastvrouw iets over de geschiedenis van de kerk te vertellen en er is veelal zelfs koffie of thee.

Kunst in Kerken is een initiatief van Keunstwurk en is gerealiseerd door een samenwerking met culturele initiatiefnemers van de deelnemende kerken en STICHTING KUNST YN TSJERKEN en STICHTING KUNSTKRING GAASTERLAND

Contactpersoon
Elien CusvellerAdviseur Beeldende Kunst en coördinator Keunstwurkplein
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058-2343435