Menu
Mijn Keunstwurk

Eerste artistieke workshop van Let’s Dance is een feit!

30 maart 2016

Op maandag 14 maart in alle vroegte was Grietine Molenbuur present in de theaterstudio van Yn Blau om zich voor te bereiden op de komst van de tien deelnemers aan Let’s Dance. Muziek op orde, vloer verkennen, kopje koffie. Beneden was de foyer versierd met blauwe ballonnen en slingers; de nieuwe naam van het Huis van Amateurkunst werd die ochtend onthuld. En Grietine Molenbuur sprong hier op in en zocht ter plekke muziek uit, overlegde met de organisatie en de man van de hoogwerker en besloot om haar programma van die dag om te gooien.

Zo gebeurde het dat om 11.00 uur tien dansers van de trap van de theaterstudio afdaalden op muziek van Philip Glass. Een blik van angst in hun ogen, zoekend naar waar zij heen wilden. Voorovergebogen, niet achterom kijkend. Want dat is waar het project over gaat: migratie. Komend jaar wordt gewerkt aan alle facetten daarvan, zoals  chaos en harmonie, herinnering en nieuw begin, je weg vinden, onderweg zijn, bouwen, constructie, een nieuw thuis, veiligheid, geborgenheid.

De deelnemers namen deze eerste workshopdag allemaal één of meerdere voorwerpen mee die symbool staan voor wat migratie voor hen betekent. En zijn met Grietine aan de slag gegaan om dat om te zetten in beweging. Als groep, als individu, als drietal.