Menu
Mijn Keunstwurk

Eerste dance date training

2 november 2015

Dat wordt weer zweten in de studio’s van Keunstwurk! Zondag 8 november komen choreografen Koen en Roemjana, bekend van So You Think You can Dance, The Ultimate Dance Battle en Dancing with the Stars, naar het Huis voor Amateurkunst in Leeuwarden voor de eerste Dance Date training. 

Dance Date is een project van Holland Dance. Het is een landelijk project waarmee Holland Dance amateurdansers de unieke kans biedt om met een professionele choreograaf te werken en zo hun danservaring te verrijken.

Zij gaan dansen in een stuk van een van de volgende choreografen: Fang Yu Shen (Scapino Ballet Rotterdam), Samir Calixto, Ji?í Kylián (Repertoire: ‘Sechs Tänze’), NDT,  Lloyd Marengo (Hiphop Streetstyles) en Junadry Leocaria (Experimental Waacking). Binnenkort worden nog twee choreografen bekend gemaakt.

Gedurende een half jaar bereiden de dansers zich voor op de première die in het Holland Dance Festival 2016 in Den Haag plaatsvindt. Er zijn audities gehouden in vijf regio’s verspreid over het land. Inmiddels zijn de dansers geselecteerd en starten de trainingen.

Meer informatie over Dance Date