Menu
Mijn Keunstwurk

Eerste editie SAKO ZangDag valt goed in de smaak

24 mei 2019

SAKO Friesland organiseerde de eerste editie van het Friese korenfestival, de SAKO ZangDag, in de Trinitas Kerk in Heerenveen

Zaterdag 18 mei 2019 werd door Stichting SAKO Friesland in samenwerking met Keunstwurk de eerste editie van de SAKO ZangDag georganiseerd: een laagdrempelig korenfestival voor koren uit de provincie in Trinitas te Heerenveen. Het festival was een komen en gaan van een keur aan Friese koren, van pop en gospel tot operette en shanty.

Verspreid over de dag traden maar liefst 12 verschillende koren op. Het programma was enorm divers en het publiek kon de hele dag genieten van verschillende soorten koren uit de provincie. Zo kon men in de ochtend optredens bijwonen van Vocaal Ensemble Interlude, Pop/Gospelkoor LOFT en de Boegspetters. Na een korte lunchpauze ging het muzikale spektakel verder met optredens van: A happy Tune, Vocal Chain, Sjongnocht, ULD (Us Lytse Doarpke), The Forebitter Men, Gemengd Koor Boyl, Les Rigoloux en het Veenpolderkoor. Als kers op de taart werd het programma afgesloten door het NHL Stendenkoor: een koor dat bestaat uit zo’n 60 medewerkers en (oud)studenten van de hogeschool, onder leiding van dirigent Hans de Wilde. Zij traden op met het Sacred Concert van Duke Ellington.

Het doel van het festival was met name om een showcase te geven van de korenwereld in Friesland. En om koren de gelegenheid te bieden om elkaar te ontmoeten en naar elkaar te luisteren.

Muzikale ontwikkeling
Naast de verschillende optredens voor publiek was er voor de koren ook ruimte om zich muzikaal te ontwikkelen. Zo kregen koorleden de kans om hun stem verder te ontwikkelen tijdens de workshop ‘Krachttraining van de stem’ van vocal coach Ellen Bakker en gaf docent Sjoukje van der Land twee workshops over voluit zingen en stembevrijding.

Kijk voor meer informatie over SAKO Friesland op www.sako.frl.

SAKO Friesland staat voor Samenwerkende Korenorganisaties Friesland. SAKO zet zich in voor de korenwereld in de provincie, behartigt de belangen van koren en gaat de samenwerking aan met regionale zangersbonden. SAKO biedt ook advies op maat en financiële middelen voor amateurkoren en werkt hierbij nauw samen met Stichting Keunstwurk.

Galerij
Contactpersoon
Gerda Roorda
Telefoon:058 234 34 13