Menu
Mijn Keunstwurk

Expertsessie filmeducatie op het Noordelijk Filmfestival

4 oktober 2022

Leraren kennen de kracht van film. Vrijwel elke dag wordt op vrijwel elke Nederlandse school film gekeken. Als energizer bijvoorbeeld, om een thema te introduceren of lesstof te verlevendigen. Echt bewust gebeurt dit filmkijken bijna niet; met oog voor de maker, het verhaal en de filmische middelen en technieken die zijn ingezet om het verhaal kracht bij te zetten. De stap van onbewust naar bewust filmkijken, maken en onderzoeken is de stap naar filmeducatie.

Hoe kunnen we samen deze stap zetten? Met een vaste plek voor filmeducatie voor ogen; aansluitend op de kennis en kunde van de leerlingen, de bestaande visie van de school en de te behalen leerdoelen, met deskundige leraren en ingevlogen experts? Precies dat leert Filmhub Noord in haar proeftuinen.

Na twee jaar, waarin 29 scholen in een proeftuin aan de slag gingen, hebben we veel geleerd. Deze lessen willen we delen! Met leraren, adviseurs cultuuronderwijs, filmeducatoren en workshopdocenten, zodat ook zij ze mee kunnen nemen in het dagelijkse werk in, voor en met het onderwijs.

Op het Noordelijk Filmfestival gaan in twee parallelle sessies (één voor PO en één voor VO) de deelnemers aan de proeftuinen hun ervaringen delen. We ervaren de meerwaarde van een filmmaker in de klas en delen het lesmateriaal dat in de proeftuinen is ontwikkeld. Uiteraard laten we ons ook leiden door de nieuwsgierigheid van het publiek!

Schuif aansluitend aan voor eten, drinken, kennismaken en napraten. We sluiten de Expertsessie af met een prachtige film van het Noordelijk Film Festival.

Expertsessie, de lessen uit de proeftuin

Voor wie leraren po en vo, adviseurs cultuuronderwijs, filmeducatoren en workshopdocenten
Wanneer donderdag 10 november, van 15:30 tot 21:00 uur
Waar Noordelijk Film Festival in de Harmonie in Leeuwarden
Kosten Gratis, aanmelden wel verplicht
Titus van ’t Veer Creatief Producent Cultuureducatie titusvant.veer@keunstwurk.nl
Werkdagen: ma, wo, do
Telefoon: 058 234 34 70