Menu
Mijn Keunstwurk

Fair Saturday vraagt feestelijk aandacht voor elkaar

31 oktober 2019

Leeuwarden viert dit jaar Fair Saturday. Wereldwijd spant de cultuursector zich op deze dag in voor een socialere maatschappij. “We willen de samenleving inspireren om een humane en duurzame aanpak te kiezen”, aldus Sjoerd Bootsma, artistiek directeur van Leeuwarden-Fryslân 2028. “Met minder aandacht voor kapitaal en meer aandacht voor elkaar.” Leeuwarden is de enige Nederlandse stad die meedoet aan Fair Saturday, dat een dag na Black Friday plaatsvindt. Fair Saturday is een coproductie van Keunstwurk en Leeuwarden-Fryslân 2028.

Het programma
Het programma tijdens Fair Saturday bestaat uit verschillende onderdelen (Pincho’s, Piano’s en Party). Er wordt gedanst, muziek gemaakt en gesproken. In Leeuwarden sluiten cultuurinstellingen, festivals en jonge makers met hun programma aan bij #FairSaturday. Daarnaast staan op 28, 29 en 30 november overdag tien kleurrijke piano’s in de binnenstad. Deze zijn door kunstenaars beschilderd.

Piano’s
Gepassioneerde amateurs, leerlingen van muziekscholen, conservatoria en professionele muzikanten zijn van harte welkom de piano’s te bespelen. Het publiek is natuurlijk uitgenodigd om te komen luisteren. Foto’s of filmpjes hiervan kunnen met de hashtag #FairSaturday op social media worden gedeeld.

Party
’s Avonds is er een gratis feest in De Harmonie. Hier worden de vrijwilligers van alle cultuurevenementen tijdens November Festivalmaand in het zonnetje gezet. Culturele en sociale organisaties bespreken ’s ochtends nieuwe plannen voor het komende jaar.

Meer info
Op de website staat het volledige programma en lees je informatie over alle kunstenaars en partners die Fair Saturday ondersteunen.

Contactpersoon
Miranda Popken
Telefoon:058 2343400